FLECZER Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Cześć. Zrobiłem sobie wakacje od pojazdów drugiej wojny światowej. Po moim zdaniem całkiem udanym odtworzeniu BRDM-2A z "Z" na kadłubie postanowiłem sobie chwilę zostać w tej tematyce. Docelowo chcę mieć kolekcję pięciu modeli. W tym warsztacie postaram się publikować postępy w pracach nad: BRDM-2MS BTR-80 BTR -80a T-80bv Nie podjąłem jeszcze decyzji odnośnie malowania BTR-80A. Warsztat będzie obfitował w sporą ilość przeróbek i dodatków które są niezbędne by zwłaszcza dwie chińskie zabawki udające BTR stały się modelami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Jak coś to w środowiskach prorosyjskich i ogólnie gdzie się pisze wszystkie 3 znaki to używa się "ZOV" a nie ZVO. Ale to taka mała ciekawostka. Powodzenia z warsztatami. Będę podglądać ponieważ to moja tematyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 4 minuty temu, p2288 napisał: Jak coś to w środowiskach prorosyjskich i ogólnie gdzie się pisze wszystkie 3 znaki to używa się "ZOV" a nie ZVO. Ale to taka mała ciekawostka. Powodzenia z warsztatami. Będę podglądać ponieważ to moja tematyka. Co do malowania btr80 to ciekawe by było malowanie z bitwy o Mariupol. https://youtu.be/HuX8i9u6jFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 11 minut temu, p2288 napisał: Jak coś to w środowiskach prorosyjskich i ogólnie gdzie się pisze wszystkie 3 znaki to używa się "ZOV" a nie ZVO. Ale to taka mała ciekawostka. Powodzenia z warsztatami. Będę podglądać ponieważ to moja tematyka. Masz rację. Tu poszedłem trochę w kierunku skojarzenia bo ZVO wizualnie przypomina mi wyraz ZŁO Co do malowania myślę o takich: Oczywiście pierwszą powinnością przy przerabianiu zabawki (o dziwo bardzo podobnej do trumpetera) jest wymiana kół. Odlewy własne ,, kuchenne" więc czeka mnie jeszcze trochę obróbki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 To pierwsze będzie podobne do tego z filmu. Jak umiesz bardzo dobrze brudzenie to bym szedł w zielony. Można zrobić bardzo ładne efekty. Jak w filmie poniżej. https://youtu.be/LsXCVCySdhs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Paczam uważnie na warsztat. A gdzie kupiłeś ten wyrób BRDMopodobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 10 Lipca 2023 Autor Share Napisano 10 Lipca 2023 46 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Paczam uważnie na warsztat. A gdzie kupiłeś ten wyrób BRDMopodobny? BRDMa buduję w oparciu o kopię s-model a BTR-80 to 4D model z aliexpress za kilkanaście złotych. Co do BTRa to jest on zgodny wymiarowo z trumpkiem. Jak oceniałem ramki to doszedłem do wniosku że i tak miałbym do usunięcia i poprawienia w zasadzie te same elementy. Jeśli do tego zgodzę się na pewne uproszczenia w obrębie zawieszenia to po co przepłacać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi