tlb Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Witajcie, skończyłem "szesnastkę". Jestem zadowolony, oczywiście poza dyszą, ale tego chyba się nigdy nie nauczę. Jest to model, z którym mi się chyba najlepiej pracowało i przyniósł mi najwięcej frajdy. Relacja tutaj. PZDR 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 jestem na tak. choc to nie moja skala , wole wieksze. Bradzo udane imalowanie podoba mi sie kolor góry płatowca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Lipca 2023 Autor Share Napisano 20 Lipca 2023 10 godzin temu, maverick0909 napisał: choc to nie moja skala , wole wieksze. Po sklejeniu kilkunastu modeli w trzech skalach tj. 72, 48 i 32, przygodę z 1:72 kończę. Najbardziej odpowiada mi 1:48. 10 godzin temu, maverick0909 napisał: Bradzo udane imalowanie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p2288 Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Model udany jak najbardziej, godne pożegnanie 1:72. Tylko przybrudzenie przy broni pokładowej jakieś dziwne, na 5zdj. Wygląda jak silver hataki nakładany pędzlem . Model przyzwoicie przybrudzony, szczególnie przybrudzenie zapasowych zbiorników paliwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Wszystko zależy od metrażu mieszkania. W skali 1/48 mniej modeli zmieścisz na Polce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Lipca 2023 Autor Share Napisano 20 Lipca 2023 38 minut temu, p2288 napisał: Tylko przybrudzenie przy broni pokładowej jakieś dziwne, na 5zdj. Wygląda jak silver hataki nakładany pędzlem Może tak wyglądać bo coś że światłem mi nie poszło, też to zauważyłem. W ogóle chyba przestanę robić zdjęcia aparatem a będę robić telefonem. Albo kupię lepsze/mocniejsze oświetlenie, inaczej ustawiać. Nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Lipca 2023 Autor Share Napisano 20 Lipca 2023 40 minut temu, maverick0909 napisał: Wszystko zależy od metrażu mieszkania. W skali 1/48 mniej modeli zmieścisz na Polce Jeżeli mieszkanie ma 56m to sufit tez także zmieści się trochę. Tylko kurzyć się będzie, a to nie dobrze.🫤 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Ja osobiście wolę dioramki lub winietki ale każdy lubi coś innego. Choć w dzieciństwie faktycznie sufit miałem cały obwieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Podwieszanie modeli pod sufitem to nie jest dobry pomysł. Też tak kiedyś robiłem. Po pewnym czasie modele zarastają kurzem i ciężko to wyczyścić a i roboty przy tym masa. Model podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi