TankRed1070 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 A. Rozumiem. Troche jak taki ersatz zimerittu. Fakt, jak kloc jedzie to trudno to przeskoczyć, zwłaszcza jak się czlowiek nie spodziewa. Ale wspólczuję załogantom jak się mieli w trybie awaryjnym z czegoś takiego ewakuować. Ale motyw na modelik po prostu nieziemski. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Drut kolczasty na Tygrysach to raczej pierwowzór zimmeritu, miał zapobiegać przyczepianiu ładunków kumulacyjnych. Mocowano go na bokach czołgu, Rafała interpretacja to raczej radosna twórczość , drutu jest stanowczo za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Troche jak taki ersatz zimerittu Dokładnie, niemniej po co akurat drut kolczasty? Przecież mogli obwiązywać tanka czymkolwiek, kończąc na poobkładaniu burt nawet szmatami. Rafała interpretacja to raczej radosna twórczość Smile I tu się mylisz, czemu-napisałem wyżej ;) Ilość drutu,za mała, nie "powinno" być na wieży, ale....miał straszyć O ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Rafał a drut to zapytam skąd masz ? ..... bo ja pracuje w sklepie z podobnymi art. i jak wziołem kłębuszek swojego drutu ( tak ze 20 kg ) to kociak uciekł do pudełka i za hol.... nie moge go na zewnątrz wygonić niewiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 i za hol.... nie pisze się holera tylko cholera to tylko choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Seba ty się lepiej za historie Katynia weź nie za moją dysgrafie Rafał jak możesz napisz skąd masz ten drut z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Rafał jak możesz napisz skąd masz ten drut z góry dzieki Podejrzewam, że to ten: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=LR%20E35093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 A ja znalazłem oto ten drut kolczasty http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=18&przedm=603674 A Pan konradkur to najporządniejszy człowiek z Mazowsza jakiego znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 konradkur napisał: i za hol.... nie pisze się holera tylko cholera to tylko choroba eba ty się lepiej za historie Katynia weź nie za moją dysgrafie Smile A co Wasze dopowiastki wnoszą do relacji, poza tym ze tylko są ? Rafał jak możesz napisz skąd masz ten drut z góry dzieki Cytat: Rafał jak możesz napisz skąd masz ten drut z góry dzieki Podejrzewam, że to ten: http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=LR%20E35093 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 hehhe troszke odbiegliście od tematu ...koty(bez skojarzeń proszę)to chyba Twoja specjalnośc jak dla mnie super ten drut i ogniwa gąsienic na przedniej płycie nadają "smaczek" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Rafał przepraszam za te korepetycje polonistyczne i ja też mam dość. Mam jeszcze jedno małe pytanie, czy cały zestaw stawiasz na podkładach Dragona czy może masz coś innego. PS. ZA TIGERA TO SZACUNEK REGGY dzięki za podpowiedź z drutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Mam jeszcze jedno małe pytanie, czy cały zestaw stawiasz na podkładach Dragona czy może masz coś innego. Czy chodzi Ci o temat wagonów? Prawdopodobnie tak mieszanka trumpeter i dragon ShaDow FoX Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 oj pomyliłem sie w twoich tematach, ale tak wiesz co ja mam niepotrzebne podkłady dragona jak byś chciał to moge je oddać i tak dla mnie są bez użyteczne i tylko mi miejsce zawalaja w tym tygodniupewnie we wtorek albo w czwartek bede w wawie to odpisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 a tygrys wyszedł fajnie inaczej niż wszystkie drut to orginał i żadko sie tigery na forum w szarościach pokazuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 je oddać Piękne dzieki, mam ilość na prawie dwa metry, także i u mnie zalegałyby w szafie. W modelu, to już prawie finisz, dostał kapcie. Pozostał tylko żywiczny kaptur i później galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 BESTIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Wow robi ogromne wrażenie a zakończenie tej lufy tak łostawiosz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 (edytowane) Mocowano go na bokach czołgu, Rafała interpretacja to raczej radosna twórczość Wydaje mi się (z akcentem na wydaje), że w książce Artura Majewskiego "Barwy i znaki Panzerwaffe" (tylko nie pamiętam w której części), widziałem zdjęcie Tygrysa obłożonego drutem właśnie w taki sposób jak u Rafała (tzn. wokół kadłuba). Niestety książki już nie mam, a czytałem to ładnych parę lat temu. Jeżeli ktoś ma, niech proszę sprawdzi, bo chętnie bym się dowiedział. Sam tygrys Rafale, super! Edytowane 15 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 (edytowane) Wydaje mi się, że w książce Artura Majewskiego "Barwy i znaki Panzerwaffe" (tylko nie pamiętam w której części), widziałem zdjęcie Tygrysa obłożonego drutem właśnie w taki sposób jak u Rafała (tzn. wokół kadłuba). A mam tą książkę i z ciekawością dzisiaj przejrzę. Edytowane 15 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 Dzieki Panowie, model JAKOŚ udało sie zakończyć-leci do galerii pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Wydaje mi się, że w książce Artura Majewskiego "Barwy i znaki Panzerwaffe" (tylko nie pamiętam w której części), widziałem zdjęcie Tygrysa obłożonego drutem właśnie w taki sposób jak u Rafała (tzn. wokół kadłuba). A mam tą książkę i z ciekawością dzisiaj przejrzę. Nie ma. A tak przy okazji, oto cała prawda o "332", tak że ten drut już zostawię w spokoju. Pzdr Foto pochodzi z publikacji nr 288 wyd. Militaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 Haha, musiałeś nie ? Ale zacierałeś łapki, czekałeś do samego końca ? :p oto cała prawda o "332" Nieeeeee, to tylko 1 fotka-2 jest w galerii na Modelwork ;p Na osłonach wydechów, tam we wodzie -to są osłony "antywodne"? Masz jakieś fotki, jak to wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Nie ma. A przeglądałeś ryciny i plansze barwne? Zobacz może tam. Nie wykluczam, że mi się pomyliło, ale kurczę, jakoś mi się to kojarzy właśnie z tą książką. Fakt, że rycina czy planasza to żadne źródło, ale jak znajdziesz to daj znać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Jest foto tylko zdjęcie Tygrysa z drutem oplatającym boki. Rycin w tej książce nie ma, a plansze barwne są 3 na krzyż. Rafał - nic nie musiałem, zapomniałem, że nie przejmujesz się takimi rzeczami jak zgodność historyczna, ma to też swoje uroki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 Rafał - nic nie musiałem, zapomniałem, że nie przejmujesz siętakimi rzeczami jak zgodność historyczna, ma to też swoje uroki. Pzdr Jeśli nie muszę, to nie, bo po co ? Bawisz mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi