Nelman Napisano 5 Września 2023 Napisano 5 Września 2023 Witam, zacząłem kleić swój pierwszy model, który dostałem w prezencie, natomiast pech chciał że zniszczyłem tylną część szkla otwierania kabiny, dotknąłem paluchem z klejem, próbowałem zeszlifować papierem 2500 i spolerowac, ale rezultat jest mało zadowalający, czy można gdzieś dokupić samo to szkiełko. Pozdrawiam Cytuj
Juffre Napisano 5 Września 2023 Napisano 5 Września 2023 napisz do nich: https://zabawki-modele.pl/pl/ To dystrybutor, zamowili mi uszkodzoną ramkę do Tomcata Cytuj
Nelman Napisano 6 Września 2023 Autor Napisano 6 Września 2023 A jeszcze takie pytanko, czy lakierować też właśnie te szybki , też je się obkleja? Bo nie wiem czy ruszać dalej z tematem i nakladać kalki. p.s. Jeffre ściągną mi z Japonii 3tyg czekania, tak więc serdecznie dziękuję. Cytuj
Juffre Napisano 6 Września 2023 Napisano 6 Września 2023 Samego szkła się nie lakieruje. Po wypolerowaniu owiewki, maskujesz ją taśmą maskującą. Gdy model jest na ukończneiu to wtedy dopiero ściągasz maski. Cytuj
Nelman Napisano 6 Września 2023 Autor Napisano 6 Września 2023 Ogólnie jak patrzę to już dużo błędów popełniłem, ale może następny model będzie lepszy, pochwalę się efektami jak tego ukończę i będę czekał na krytykę. 1 Cytuj
smialus Napisano 8 Września 2023 Napisano 8 Września 2023 No ja np. lakieruje, jeśli się chce przydymić szkło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi