Nelman Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Witam, zacząłem kleić swój pierwszy model, który dostałem w prezencie, natomiast pech chciał że zniszczyłem tylną część szkla otwierania kabiny, dotknąłem paluchem z klejem, próbowałem zeszlifować papierem 2500 i spolerowac, ale rezultat jest mało zadowalający, czy można gdzieś dokupić samo to szkiełko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 napisz do nich: https://zabawki-modele.pl/pl/ To dystrybutor, zamowili mi uszkodzoną ramkę do Tomcata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelman Napisano 6 Września 2023 Autor Share Napisano 6 Września 2023 A jeszcze takie pytanko, czy lakierować też właśnie te szybki , też je się obkleja? Bo nie wiem czy ruszać dalej z tematem i nakladać kalki. p.s. Jeffre ściągną mi z Japonii 3tyg czekania, tak więc serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 6 Września 2023 Share Napisano 6 Września 2023 Samego szkła się nie lakieruje. Po wypolerowaniu owiewki, maskujesz ją taśmą maskującą. Gdy model jest na ukończneiu to wtedy dopiero ściągasz maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nelman Napisano 6 Września 2023 Autor Share Napisano 6 Września 2023 Ogólnie jak patrzę to już dużo błędów popełniłem, ale może następny model będzie lepszy, pochwalę się efektami jak tego ukończę i będę czekał na krytykę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 No ja np. lakieruje, jeśli się chce przydymić szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 8 Września 2023 Share Napisano 8 Września 2023 To akurat specyficzna sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi