Piotr Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Model miał premiere na MTM i wiele osób widziało go na żywo, ale wszystkich detali nie było widac, to teraz zakładam relacje z budowy gdzie pokarze te niewidoczne miejsca. Model zdobył 1 miejsce w kat. euro ciągnik na MTM Rama - skrócona, przeszlifowana, resory i mocowania resorów wykonane od podstaw, mocowanie silnika zmienione Tłumik -dekle wykonane od podstaw zbiorniki powietrza - opaski wykonane od nowa dekiel italeroski odcięty teraz całośc doszła skrzynka akumulatorowa w dalszej części prac została zmieniona, podest złożone w całośc Silnik powstał z dwóch tz. czarny Italeri, szary Revell połączenie dekle zostały przerobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potek Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Piotrek mój imienniku pokaż tego Volviacza w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 No własnie , chętnie bym całość zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 No ja też bym zobaczył całośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 No spokoooojnie... Zobaczcie sobie fotki z MTM 2008... Albo czekajcie do końca relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Bardzo się ciesze, że Piotrze założyłeś relacje można podziwiać jaki trud włożyłeś w model. Chętnie będę relacje obserwował i podziwiał. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Każdy element wykonany z wielkim kunsztem, aż dech zapiera nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 8 Września 2008 Autor Share Napisano 8 Września 2008 Dalszy ciąg zapomniałem dodac, że taki samochód istnieje(może już nie). Volvo stoi w firmie Kosłom we Wrześni k/Poznania. Firma ta zajmuje się skupem/sprzedażą złomu. Oryginał Model dekle już całe dodane śruby wykonane przewody i mocowanie filtra powietrza(którego nie będzię) kolektor śruby to KFS(mosiężne -skrzynia biegów) kolejne dodatki w następnym poście postaram się pokazac zdjęcia oryginału(na czym się wzorowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potek Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 zatkało mnie tak świetnie jest odwzorowany nawet rysy w tych samych miejscach. Odwaliłeś kawał bardzo dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Silnik zrobił ogromne wrażenie na mnie kabina tez wygląda swietnie , no i zrobiona tak jak w oryginale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Widać pełen profesjonalizm Piotrze ! Silnik wygląda wyśmienicie, robi ogromne wrażenie detalami itp. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Oryginał jest troszkę bardziej odchylony do tyłu :P ale poza tym jednym reszta jakby z ciągnięta skórka z oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 ...tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Swietna diorama Gratuluje wykonania. PS. Ja tam widzę chyba maluszka na pierwszej fotce, a u ciebie nie ma he he Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Super na dioramce się prezętuje Respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 Tak jak pisałem w poście wyżej teraz umieszczę fotki obiektu rzeczywistego(na tych fotkach się wzorowałem) silnik pomalowany Humbrol-ami 120, 147, czerwień na misce olejowej to podkład w spryu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 ukłony dla mistrza, dech zaparty ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Piękny silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Silnik 1 klasa , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Teraz zmienię kolejnośc silnik odstawie na bok, a pokaże ramę i jej detale Resory, zmieniony stabilizator, przyklejona belka całośc cylinderki hamulcowe zmienione mocowanie, kolumna kierownicy doszło kilka detali(przewody-drut miedziany, zawory) widok całości zawory lekko przerobiony KFS, mocowanie przewodów widoczny na zdjęciu bęben to przerobiony MG(dodałem pierścień i szpilki - drut miedziany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Silnik super.A rama jak będzie malowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Odwaliłeś kawał dobrej roboty widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Silnik super.A rama jak będzie malowana? Raczej jak jest już pomalowana, przecież model już jest złożony zobacz sobie na wcześniejszych fotkach lub w temacie MTM. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 A no tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 1 Października 2008 Autor Share Napisano 1 Października 2008 kolejne etapy prac rama już pomalowana (Humbrol 147) aerografem Silnik już pobrudzony (suche pastele + farby dla plastyków) zbliżenie pasek klinowy (taśma tamiya) silnik już w ramie połączenie silnika z chłodnicą (nowa rura - cyna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi