reggy Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 (edytowane) Witojcie! Po zbudowaniu T-34 spędziłem jeszcze jeden tydzień w Gdańsku więc nie obeszło się bez modelarstwa. Pech chciał, że ten model składa się jak klocki i złożyłem go w 2 wieczory, więc resztę czasu spędziłem pijąc soki zbożowo-chmielowe patrząc jak MrBat gra w Wiedźmina i pijąc soki zbożowo-chmielowe grając w Wiedźmina. Koniec opowieści kryminalno-komediowej, teraz pora na modelarstwo! Więc - model to nowa Tamiya, w Polsce chyba jeszcze nie dostępny w sklepach (przynajmniej tak Pan Rysio mówił czas jakiś temu). Umożliwia zbudowanie wersji A,B i C. Składa się jak cudowno-magiczne klocki, szpachlę dałem na wyrost bo koniec końców okazało się że niepotrzebnie. Gąski odcinkowe są najlepsze jakie do tej pory widziałem, zero wypychaczy, szwów. Idealnie pasują, mają cudne zwisy. Po prostu kleić, nie umierać. Pech chciał że zgubiłem o jeden zaczep z górnych powierzchni do podnoszenia czołgu przy montażu/demontażu za dużo, i muszę go dorobić lub poszukać ekwiwalentu. Póki co mimo wszystko zabrałem się za gruntowanie. Edytowane 29 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 no i fajjno widze że większość osób na tym forum spędza wolny czas jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 No toć fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Szkoda ze nie powiekszyles tylnego kola bo jest za male, poza tym fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 w Polsce chyba jeszcze nie dostępny w sklepach (przynajmniej tak Pan Rysio mówił czas jakiś temu). Jest dostępny już od jakiegoś czasu. Np na mojehobby.pl za 86zł. Wiem, bo zamówiłem Umożliwia zbudowanie wersji A,B i C. Składa się jak cudowno-magiczne klocki, szpachlę dałem na wyrost bo koniec końców okazało się że niepotrzebnie. Gąski odcinkowe są najlepsze jakie do tej pory widziałem, zero wypychaczy, szwów. Idealnie pasują, mają cudne zwisy.Po prostu kleić, nie umierać. To jest właśnie Tamiya!!! Powtarzam Tamiya, a nie Dragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 więc resztę czasu spędziłem pijąc soki zbożowo-chmielowe Aj reggy , nic nie mów , miałem takie plany modelarskie na wakacje , i jak zwykle odeszły na bok kosztem innej formy relaksu Co do modelu , to oby więcej tamka wypuszczała takich rodzynków , tyle żeby to jeszcze przystępnie cenowo było.. Duży plus zestawu za możliwość wykonania aż 3 wersji pojazdu. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Znalazłem ostatnio parę chwil, żeby podłubać przy dawno nie ruszanym modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Możesz powiedzieć jak nakładasz te pigmenty, że zostają tylko w zagłębieniach? Taki efekt jest kozacki a nigdy mi się nie udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Opruszam model pigmentami z pędzla (strzepuję), potem moczę powierzchnię pędzlem z white spiritem albo Thinner for Washes Miga, a potem średnim płaskim ścieram w kierunku spływu wody albo pacam od góry jak powierzchnia płaska - w efektcie więcej pigmentów zostaje w zagłębieniach. Potem opylam z aerografu Fixerem Miga i jesteśmy w domu. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi