szwabu87 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Gąsienice składa się bezklejowo (co widać w instrukcji), wyglądają ładnie, jeszcze ich nie zaczołem składać, to nie wiem jak to będzie szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Gąsienice składa się bezklejowo (co widać w instrukcji) Jakoś nie mogę w to uwierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 w abramsie dragona też miały być bezklejowe słyszałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 w abramsie dragona też miały być bezklejowe słyszałem ... Tak sie składa, że miałem te bez klejowe gąski w moim M1 Panther II , i niby na sucho się jakoś trzymały , ale potem przy dalszych pracach zaczęły sie sypać, więc je klejem potraktowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 i niby na sucho się jakoś trzymały a u mnie wogóle jak na sucho próbowałem, po BTR zabiore sie znów za abramsa i na pewno bez kleju gąsek nie zostawie, już shilka mi sie posypała i to starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 a u mnie wogóle jak na sucho próbowałem, po BTR zabiore sie znów za abramsa i na pewno bez kleju gąsek nie zostawie, już shilka mi sie posypała i to starczy Nie wiem czy mówimy o tych samych gąskach... Jakiego Abramsa robiłeś ?? Ze starego Dragona?? Jeśli tak to tam gąsienice trzeba skleić , i to bezdyskusyjnie tak jak w Shilce (moja stoi niedokończona , straszny shit, nic nie pasuje , pełno szpachlowania) . Ja mówiłem o gąsienicach z nowego Dragona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 nr kat. 3535 chyba model ful wypas pudełko sie nie domyka (zapłaciłem tyle co za shilke ) a gąski nie dość że nie na sycho to jeszcze ślady po wypychaczach na każdym ogniwie a shilka to największe rozczarowanie rozumiem że skif ale dragon wziąłem ją w malowanie z afganistanu osraną zawalonął i jakoś wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 A czego się Kolega spodziewa po modelu Dragona z 1991 roku? Wtedy to ta Shilka faktycznie była rewelacją, ale teraz, po 17 latach..... . Inne czasy, inny Dragon A co do gąsek, to ostatnio próbowałem 'zklikać' bezklejowe, ruchome do Centuriona z AVF Club. I co? I nic! Ni, chu chu, jak się mówi. Nie wchodzą zbytnio jedna w drugą Tak więc nie chcę być złym prorokiem, ale te leosiowe też mogą być tylko z nazwy ruchome, bezklejowe i w ogóle 'total click' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Wlasnie takiego abramsa robie, numer 3531, jezeli o tym mowa to fakt, jest tragiczny (gaski ze sladami na kazdym ogniwie i jeszcze ni chu.. nie chca sie razem trzymac). Zdecydowanie Academy byl lepszy ze swoimi gumofilcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Mam te gąski przy Leopardzie 2A6 Tamiyi i kleiłem je normalnie, jak każdy inny element, w przeciwnym razie lubią się nagle rozłączyć w jakimś miejscu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Wlasnie takiego abramsa robie, numer 3531, jezeli o tym mowa to fakt, jest tragiczny nie o tym sprawdziłem w czeluściach mojego pokoju (znalazłem zestaw figurek 82nd airborne a nie miałem pojęcia że taki wogóle mam ) i okazało sie że 3535 ale tracki może te same, magic tracki i po radości która nastała po znalezieniu ziomów spadochroniarzy zawitała złość abrams kosztował 110 a shilka 109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 i po radości która nastała po znalezieniu ziomów spadochroniarzy zawitała złość abrams kosztował 110 a shilka 109 Ha, jeśli chodzi o ZSU Shilke to ja bym się tak znowu nie martwił - i tak nie masz alternatywy. Ja też ją mam. Trzeba tylko dorzucić nowe lufy i trochę blaszek Eduarda. Fakt, nie jest to nowa Tamka czy AVF, ale da się zrobić. Natomiast z Abramsa Dragona się wykręciłem. Już miałem kupować tego nowego, ale coś mnie tknęło i przymierzyłem górę z dołem. Jak zobaczyłem szpary wielkości kciuka to dałem sobie spokój i kupiłem Hobbycrafta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Trzeba tylko dorzucić nowe lufy i trochę blaszek Eduarda broń cie panie Boże zrobiłem sobie z niego poligon to kasy nie będe wydawał jakoś tam wygląda wkońcu wszystko zależy od malowania i brudzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 No i wykrakałem - te gąski do Leosia to SZAJS !!!! Właśnie składam je do kupy i mnie krew zalewa! Ruchome to są chyba tylko z nazwy, bo nawet po lekkim wygięciu pękają na kawałki wszystkie boczne zapinki. Tworzywo jest tak niesamowicie kruche, że chyba skorupka od jajka jest wytrzymalsza i trwalsza. Niektóre łamią się wpół już przy odcinaniu. Szajs! Szajs! I jeszcze raz SZAJS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 No i wykrakałem - te gąski do Leosia to SZAJS !!!!Evil or Very Mad Właśnie składam je do kupy i mnie krew zalewa! Ruchome to są chyba tylko z nazwy, bo nawet po lekkim wygięciu pękają na kawałki wszystkie boczne zapinki. Tworzywo jest tak niesamowicie kruche, że chyba skorupka od jajka jest wytrzymalsza i trwalsza. Niektóre łamią się wpół już przy odcinaniu. Szajs! Szajs! I jeszcze raz SZAJS! Ach te poniedziałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Ach te poniedziałki Niedziele, Rafale, Niedziele! Robiłem to wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Ja, tak z przekory właśnie zajrzałem do gasek AFV transp. do T1E i jakbym miał je uzyc, jako docelowe..tobym sie chyba pochlastał, każde ogniwo do szlifowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 No niestety taki jest urok (na psa) plastikowych 'gąsków'. Kiedyś widziałem Kasteny, w których z kolei było masę bąbelków (pęcherzyków powietrza) - jak w podłej, nieodpowietrzonej żywicy! Tamte to dopiero pękały na 'drobnomak' aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi