Skocz do zawartości

[inbox] Leopard II track, AFV club

szwabu87

Rekomendowane odpowiedzi

w abramsie dragona też miały być bezklejowe słyszałem ...

Tak sie składa, że miałem te bez klejowe gąski w moim M1 Panther II , i niby na sucho się jakoś trzymały , ale potem przy dalszych pracach zaczęły sie sypać, więc je klejem potraktowałem.

i niby na sucho się jakoś trzymały

a u mnie wogóle jak na sucho próbowałem, po BTR zabiore sie znów za abramsa i na pewno bez kleju gąsek nie zostawie, już shilka mi sie posypała i to starczy

a u mnie wogóle jak na sucho próbowałem, po BTR zabiore sie znów za abramsa i na pewno bez kleju gąsek nie zostawie, już shilka mi sie posypała i to starczy

Nie wiem czy mówimy o tych samych gąskach... Jakiego Abramsa robiłeś ?? Ze starego Dragona?? Jeśli tak to tam gąsienice trzeba skleić , i to bezdyskusyjnie tak jak w Shilce (moja stoi niedokończona , straszny shit, nic nie pasuje , pełno szpachlowania) . Ja mówiłem o gąsienicach z nowego Dragona...

nr kat. 3535 chyba

model ful wypas pudełko sie nie domyka (zapłaciłem tyle co za shilke )

a gąski nie dość że nie na sycho to jeszcze ślady po wypychaczach na każdym ogniwie

a shilka to największe rozczarowanie rozumiem że skif ale dragon

wziąłem ją w malowanie z afganistanu osraną zawalonął i jakoś wygląda

A czego się Kolega spodziewa po modelu Dragona z 1991 roku? Wtedy to ta Shilka faktycznie była rewelacją, ale teraz, po 17 latach..... . Inne czasy, inny Dragon

A co do gąsek, to ostatnio próbowałem 'zklikać' bezklejowe, ruchome do Centuriona z AVF Club. I co? I nic! Ni, chu chu, jak się mówi. Nie wchodzą zbytnio jedna w drugą Tak więc nie chcę być złym prorokiem, ale te leosiowe też mogą być tylko z nazwy ruchome, bezklejowe i w ogóle 'total click'

Wlasnie takiego abramsa robie, numer 3531, jezeli o tym mowa to fakt, jest tragiczny

nie o tym

sprawdziłem w czeluściach mojego pokoju (znalazłem zestaw figurek 82nd airborne a nie miałem pojęcia że taki wogóle mam ) i okazało sie że 3535 ale tracki może te same, magic tracki

i po radości która nastała po znalezieniu ziomów spadochroniarzy zawitała złość abrams kosztował 110 a shilka 109

i po radości która nastała po znalezieniu ziomów spadochroniarzy zawitała złość abrams kosztował 110 a shilka 109

Ha, jeśli chodzi o ZSU Shilke to ja bym się tak znowu nie martwił - i tak nie masz alternatywy. Ja też ją mam. Trzeba tylko dorzucić nowe lufy i trochę blaszek Eduarda. Fakt, nie jest to nowa Tamka czy AVF, ale da się zrobić. Natomiast z Abramsa Dragona się wykręciłem. Już miałem kupować tego nowego, ale coś mnie tknęło i przymierzyłem górę z dołem. Jak zobaczyłem szpary wielkości kciuka to dałem sobie spokój i kupiłem Hobbycrafta

Trzeba tylko dorzucić nowe lufy i trochę blaszek Eduarda

broń cie panie Boże

zrobiłem sobie z niego poligon to kasy nie będe wydawał

jakoś tam wygląda wkońcu wszystko zależy od malowania i brudzenia

• 3 weeks later...

No i wykrakałem - te gąski do Leosia to SZAJS !!!!

Właśnie składam je do kupy i mnie krew zalewa! Ruchome to są chyba tylko z nazwy, bo nawet po lekkim wygięciu pękają na kawałki wszystkie boczne zapinki. Tworzywo jest tak niesamowicie kruche, że chyba skorupka od jajka jest wytrzymalsza i trwalsza. Niektóre łamią się wpół już przy odcinaniu. Szajs! Szajs! I jeszcze raz SZAJS!

No i wykrakałem - te gąski do Leosia to SZAJS !!!!

Evil or Very Mad

Właśnie składam je do kupy i mnie krew zalewa! Ruchome to są chyba tylko z nazwy, bo nawet po lekkim wygięciu pękają na kawałki wszystkie boczne zapinki. Tworzywo jest tak niesamowicie kruche, że chyba skorupka od jajka jest wytrzymalsza i trwalsza. Niektóre łamią się wpół już przy odcinaniu. Szajs! Szajs! I jeszcze raz SZAJS!

Ach te poniedziałki

No niestety taki jest urok (na psa) plastikowych 'gąsków'. Kiedyś widziałem Kasteny, w których z kolei było masę bąbelków (pęcherzyków powietrza) - jak w podłej, nieodpowietrzonej żywicy! Tamte to dopiero pękały na 'drobnomak' aż miło