MCzarnowicz Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Modelik fajny choć widać, że to nie ostatnia produkcja Dragona a leciwe już wypraski. Jestem pod koniec prac. Chciałem wykonać model solidnie uciurany troszkę zdezelowany miejscami ale niezbyt obity. Ot takie kilka tygodni w drawsku na wakacjach. Musze jeszcze kilka rzeczy tutaj poprawić dołożyć i domalować ale jestem otwarty na wszelkie sugestie, co zmienić a co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 To jest rozumiem starsza wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Model zacny, ta figurka też jest świetna lecz przydałby się jakiś filtro-wash i suchopędzlowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 No właśnie z tą figurką, czarny kolor najtrudniej się cieniuje. Niestety suchopędzlowanie nie jest najlepszym rozwiązaniem w tym momencie bo wybrzuszenia są dość płaskie i grube a ta technika często powoduje ukropkowanie krawędzi w takich sytuacjach. Najlepszy był by blending albo mokry pędzel ale jak już mówiłem bardzo trudno jest zrobić łagodne przejścia na czerni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Najlepszy był by blending albo mokry pędzel A co to jest? Figurka przecież mówię, że jest świetna. Ja tak nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 co do cieniowania czarnego to kładź kolejno warstwy czarno szarego i powinno być dobrze model ogólnie spoko ale ja bym go mimo wszo przemył czarnym washem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 Najlepszy był by blending albo mokry pędzel A co to jest? Figurka przecież mówię, że jest świetna. Ja tak nie umiem Mokry pędzel to przeciwieństwo suchego, używasz niezaschniętej farby nanosząc kilka coraz jaśniejszych warstw w kierunku wierzchołka bruzry jaka rozjaśniasz. Im więcej warstw tym przejścia są mniej widoczne dla oka a co za tym idzie ładniejsze. Blending to rozwinięcie tej techniki polegające na tym że na mokrą farbę nakłada się kolejne warstwy cieniowania przez co podłoże miesza się z kolejnymi warstwami cieniowania a przejścia staja się niewidoczne. Przy tej technice najlepiej malować farba lekko rozwodnioną i zmieszana z retenderem - spowalniaczem wysychania. Jak interesuje cie więcej na ten temat to chętnie napisze. co do cieniowania czarnego to kładź kolejno warstwy czarno szarego i powinno być dobrze model ogólnie spoko ale ja bym go mimo wszo przemył czarnym washem Widzisz łatwo się mówi a trudniej się robi. Już mówiłem, że najtrudniej cieniuje się właśnie czarną barwę. Wash był tylko widać podłoże było za ciemne i go dobrze nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi