Skocz do zawartości

Tiger I with Interior 1/35 Academy

ShaDow FoX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich i dla każdego do oglądania darmowe

Ale nie rozdrabniajmy się, jest to moja pierwsza relacja i bardziej poważny model. Relacja z budowy będzie wolno szła z powodu braku czasu, ale w miarę możliwości bede starał się jak najczęściej. Zastanawiam się nad malowaniami: zimowym z pod, którego wychodzi szary, ciemny żółty + brąz lub ciemny żółty + zielony, ale do tego jeszcze daleka droga

Inbox:

90c6aec80ef8abf4m.jpg9cd4b92c02292bfem.jpg2b896fe59deb7116m.jpg

5abf75614bdd67b3m.jpg

Małe postępy w pracach

8dedf3ab1404d54em.jpg

no to tyle,

Witaj

Życzę powodzenia.

Niestety Academy nie przyłożyło się do wnętrza i jeśli chciałbyś to poprawić to niestety jest sporo roboty, jeśli chciałbyś to poprawiać polecam stronę http://tiger1.info/ jest tam mnóstwo materiału chociaż sam wymiękłem i tygrysek czeka już drugi rok na powrót natchnienia w takim oto stanie

e1670758532c4b47.jpg

86a60fc3e7c1ddfa.jpg

17d564d384cdc5d3.jpg

a tu link do albumu http://bondarek.fotosik.pl/albumy/429082.html

Bardzo fajny zestaw jeżeli wiesz co robić.... kiedyś sam go ulepiłem... pogrzeb w monografiach i popraw rzeczy spiepszone przez academi.

Pozdrawiam Dumo

rzeczywiście nie przyłożyli się do modelu, dużo rzeczy jest źle spasowanych, mam porobione zdjęcia także wrzuce postępy prac. pozdr

EDIT

pytanie: czy ta wersja była mniejsza od późnej czy poprostu academy go zmniejszyło ? chodzi mi o wielkośc wanny , troche jest do przerobienia, a weny mało hehe

fotka z postępów prac:

a7be9a946c923162m.jpg

sory, że nie prowadzę relacji, ale aparat mam sporadycznie, środek w sumie gotowy, pomalowałem camo.... ale coś mi się nie widzi pomocy, przeszukałem w necie i nie wiem jakie kalki dać :/

300471ded2be32b3m.jpg

cfbcaa535fcf2125m.jpg

Kolejny Tygrys SF ?

A masz coś przeciwko ?

kalek to poskąpili naprawde

Może poratuj sie w serwisach aukcyjnych, ew. w sklepach int.

Traf chciał, ze mam podobna sztukę, miarkowałem wannę i u mnie wchodzi na styk- czyli po staremu, model nierówny modelowi.

dobzre ująłeś "najlepiej", ale nie zrobię tak nie lubię tego kamuflażu, nie wiem dlaczego ale ma takie coś w sobie, że poprostu nie lubie. bardzo lubię ambush szkoda, że koła są wczesne.

To zdjątko...zdjątko, rycine jaka wkleiłeś bardzo mi sie podoba, kammo na nim takze.

Jeśli jeszcze pokusiłbyś sie o zimmerit ATAK, żywiczny to i w ambush byś chyba mógł maznąć.

"Stare" zawieszenie, tez może raczej zostać

Trochę na kadłub, trochę na wieżę

Jeśli nie Ty, to ja za czas jakiś takiego zrobię, kolejnego SF, ze starymi kółkami i zimmem ;)

Jeśli jeszcze pokusiłbyś sie o zimmerit ATAK, żywiczny to i w ambush byś chyba mógł maznąć.

Raczej nie... przynajmniej ja nigdy nie widziałem TI w Licht und Schatten. Nie załapały się...

kolejnego SF, ze starymi kółkami i zimmem ;)

Eee, to żadne SF nie będzie ;) Chyba, że zaszalejesz i dodasz coś od siebie :>

Eee, to żadne SF nie będzie ;) Chyba, że zaszalejesz i dodasz coś od siebie :>

Jak się pozbieram ze wszystkimi TU, to w międzyczasie tego TU, TAM^^ pokuszę się o relację, a w kwestii od siebie, to ciężko jest się powstrzymać

Ale takie modele muszę robić pojedyńczo, i tylko nim się zająć, nie całym stadem.-więc do kiedyśtam TAM^^ pzdr.

haha no tak Ty na biurku masz stado kotów może coś wykombinuje albo walne jakiś SF w stylu ostatnich dni wojny, albo pomieszac koła w układzie jezdnym dwa takie dwa z późnej wersji hmmmm można pomyślec

podążać dalej tą scieżką ?

91abe06019c15258.jpg

czy nie za bardzo, może jakies sugestie ?

sory za jakość fotki(to tylko W200i), ale aparat leży u kobiety

Zrobię camo ambush i troszeczkę( )go obiję, poździeram zimm itd. moja wizja z 45' pewnie usłyszę, że zimm nie schodzi płatami tylko się obłupuje ale mi się to podoba w pewnym sensie będzię SF

zimmerit gotowy przemalowałem go na jasny groszkowy(fotki jutro), ostateczna decyzja podjęta, jeżeli ktoś miał by takie numery na zbyciu to prosił bym o odzew(niebieskie z żółtym obramowaniem):

b224ca74d1b16421.jpg

i zastanawiam się czy może nie dorobić mu celowników noktowizyjnych, takich jak ostatnie pantery to by bylo SF pzdr

jeżeli ktoś miał by takie numery na zbyciu to prosił bym o odzew(niebieskie z żółtym obramowaniem):

A nie lepiej zrobić szablon z z taśmy klejącej i prysnąć aero. Na zimmericie daje to lepszy efekt niż kalka. A poza tym, ładnie będzie wyglądał - dobrze, że budujesz Tigera, który faktycznie istniał...

obiecane fotki, jutro mały update zrobiłem lekki wash z sieny palonej, suche pastele(trochę) i obicia, wszystkie sugestie mile widziane, jaki kolor wybrac w miejsca odprysków zimmeritu ? pzdr

f6b5d67fe683ba9am.jpg151425854d961188m.jpg874ac8b17d4374cfm.jpg

9f4fd2352a31440dm.jpg7559ad1d57206816m.jpg72e17b319aa39992m.jpg

Ja bym zrobił mocniejszego (ciemniejszego) washa. A tak w ogóle jest ok .

Pod odpryski to chyba jakiś kolor podstawowy z fabryki...

Super że ma fabryczne wnętrze, też chciałem go zrobić ale jednak poszedłem za głosem patriotyzmu i skusiłem się na Twardego