marcinw49 Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Witam wszystkich! Oto co nowego udało mi się ostatnio zrobić. Model to Italerka w 1/35. Model naprawde fajny w budowie, ma dobrze odlaną wierze i kadłub. Ale jest też kilka minusów, np. gąski są niestety od wersji późnej (z powodu braku funduszy niestety ich nie zmieniłem) a także liny. Podsumowując - model warto kupić, ze względu na niską cenę i świetnie odlane podstawowe elementy, ale uważam, że jakaś blaszka i nowe gąski są tu potrzebne aby stworzyć w miarę dobrą replikę. Model przedstawia pojazd z rejonu walk w Tunezji z zimy 1942. Koniec przynudzania i czas na foty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Model wygląda ładnie i realistycznie. Jedyne co mi się nie podoba to ten odprysk farby na górnej płycie wieży, ponieważ jest zbyt długi, ale poza tym nic dodać nic ująć. Ja też zbudowałem tego futrzaka z italerki niestety jemu jest daleko do twojego tygrysa. Jaka była firma i numer farby którą go pomalowałeś?? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Ładnie przykurzony. Napisz mi jak robiłeś ten kurz i czym go nakładałeś? Czy Tiger w tym malowaniu i z tym numerem nie pochodzi czasem z Włoch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 bardzo fajny ładnie przykurzony, tylko szkoda, że widac pustkę w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Zapomnialeś dodać że koła z tego modelu w porównaniu do kół tamci to kicha. Jednak sam model w twoim wykonaniu jest dobry podoba mi się kurzenie jednak odpryski już trochę mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 11 Września 2008 Autor Share Napisano 11 Września 2008 (edytowane) jager27 Aż wstyd mi się przyznać ale to jest mieszanka kilku farb z firmy aster . A patent na kurz wziąłem stąd: http://pl.youtube.com/watch?v=k0lEkDrwRz4 Co do pochodzenia jednostki to chyba masz racje. Edytowane 12 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 ma dobrze odlaną wierze Z tego co widzę to jest ten model z numerem seryjnym No286, mam racje? Jeżeli tak to nie przypominam sobie by w tym modelu wieża była dobrze odlana, by doprowadzić ją do ładu musiałem spędzić 15 minut przy pilniku popraw narzędzia bo są zalane farbą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Jedyne co mi się nie podoba to ten odprysk farby na górnej płycie wieży, ponieważ jest zbyt długi szczerze mówiąc też mi się nie podoba Zapomnialeś dodać że koła z tego modelu w porównaniu do kół tamci to kicha należy wspomnieć jeszcze o gąskach. Italerowskie w porównaniu do gąsek firmy Tamiya to szajs . Model jest fajnie wykonany... bez większych zastrzeżeń z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 no kurzenie i odrapania wyszly bardzo fajnie,podobaja mi sie tez przejscia i cienie na powierzchni.wydaje mi sie jednak ze przeswietliles zdjecia bo wszystko jest takie jednolite.poczytaj na forum o fotografowaniu.pozatym reszta jak wyzej.bardzo ciekawy model,gratuluje. pozdrawiam ps mozesz dac konkretnie link do filmiku o kurzeniu bo ten co dales przekierowuje na strone gdzie jest duzo roznych filmikiow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Aż wstyd mi się przyznać ale to jest mieszanka kilku farb z firmy aster Ja bym się takiego modelu nie wstydził i farb też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 12 Września 2008 Autor Share Napisano 12 Września 2008 dweler: szukaj tego Tamiya Tiger I Tutorial 2/2 - ep02. Mniej więcej pośrodku tego filmiku będzie troche techniki kurzenia. Ps. Link już jest naprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Mi się wydaje że przejścia pomiędzy kolorami są zbyt "płynne", ale jakiś wększych zastrzeżeń nie mam. Aż wstyd mi się przyznać ale to jest mieszanka kilku farb z firmy aster Ja bym się takiego modelu nie wstydził i farb też Modelu bym się nie wstydził, ale farb owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi