albert091283 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 (edytowane) Witam wszystkich!! ...i tak oto doszedlem do konca. Mam tylko nadzieje ze sie spodoba Jak kogos interesuje oczywiscie jezeli jeszcze nie widzial to tutaj jast link do warsztatu viewtopic.php?t=9098 Edytowane 13 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Bardzo ładny Gucio! Szkoda że nie położyłeś jakiejś monety czy paczki szlugów, łatwiej byłoby ocenić wielkość modelu. Jak w skali 1-10 oceniłbyś sklejalność i spasowanie modelu ? Pytam, bo różnie o nim mówią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 (edytowane) No witam Jezeli chodzi o spasowanie to musze przyznac jest niezle tylko jak ogladales in-box w warsztacie jest kilka niedociagniec zwiazanych ze sladami po wypychaczach z form i to w bardzo widocznych miejscach. a no i jeszcze roznica glebokosci linni podzialu blach i nitow nieco na skrzydlach od tego co jest na kadlubie. to dal bym taki mocne 8 i polecam dodatki EDUARD mistrzostwo ]swiata. A tu prosze bardzo porownanie Edytowane 14 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Kalki się świecą, w niektórych miejscach wychodzi plastik, drut antenowy mi się nie podoba, Ładne malowanie, nie jestem pewien co do tej dolnej klapy od silnika (czy się ją uchylało czy całkiem ściągało). Im większy model tym surowiej można oceniać. Ale Tobie model bardzo ładnie wyszedł (przynajmniej na pierwszy rzut oka) . Moja ocena 7/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Dzięki - wiesz, zawsze jestem ciekaw wrażeń PO skończeniu modelu, bo w trakcie to emocje za silne grają... Aha - "Nie pal lajtów, bo słabe są "- cytat z mojego kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 (edytowane) No dzieki o tym plastiku to wiem musze podmalowac. a co do tej klapy to napewno byla uchlana bo zatrzaski sa tylko po jednej stronie a tu jest zdjecie prosze bardzo a na tym widac troszke lepjej Edytowane 13 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 (edytowane) Aha - "Nie pal lajtów, bo słabe są "- cytat z mojego kolegi Nie zwiazane z tematem, ale nie pale wcale. rekwizyt zapożyczony od znajomego Edytowane 14 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 No dzieki o tym plastiku to wiem musze podmalowac. a co do tej klapy to napewno byla uchlana bo zatrzaski sa tylko po jednej stronie a tu jest zdjecie prosze bardzo No to teraz uważam, że mogłeś więcej pokazać (bardziej tą klapę odchylić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 (edytowane) Tam nie zawiele jest do pokazania. wiec tak wystarczy poza tym zbiornik przeszkadza troszeczku Edytowane 14 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Witam. Fajny mietek, ale trochę muszę pomarudzić. 1. kalki - jakie są - każdy widzi. Szkoda, że nie zastosowałeś sidoluxu,o którym tyle pisze się na tym Forum. Efekt byłby o niebo lepszy. 2. mam wątpliwości co do faktury malowania. Niemieccy mechanicy bardzo czesto polerowali samoloty, nadając im półbłyszczącą powierzchnię. Oczywiście, robili to nie dla ładnego wyglądu, ale dla zmniejszenia oporu - zwłaszcza na powierzchniach nośnych. Miało to znaczenie szczególnie tam, gdzie Niemcy musieli mierzyć się z szybkimi alianckimi myśliwcami - a Willi Reschke tam właśnie latał. 3. zbiornik paliwa pod kadłubem trzyma się na słowo honoru. Brakuje taśmy opasującej zbiornik, która była głównym elementem mocującym. Cztery "dinksy", na których zawiesiłeś zbiornik, to były jedynie kołki stabilizujące. 4. antenę mogłeś spokojnie naciągnąć - przy maszcie znajdowała się sprężyna, która utrzymywała drut napięty niezależnie od położenia kabiny. 5. wlot powietrza z boku kadłuba był wykonany z dwóch elementów - na jego grzbiecie było dosyć wyraźne, wypukłe łączenie. 6. na koniec - MG 131 - mam wrażenie, że są upchnięte po dosyć dużym kątem w stosunku do osi podłużnej kadłuba - celność tej broni byłaby problematyczna. Podejżewam, że wynikło to z braku miejsca. Co gorsza - Twój Bf-109 G 6 nie ma szans pomyślnie wystartować. Górne pokrywy silnika w życiu się nie domkną - przeszkodzą im w tym końcówki luf. Sorry, że się czepiam, ale wybrałeś bardzo popularny temat. Prezentowanie Bf-109 to jakby wystawianie się na odstrzał. Mimo krytyki duże brawa za estetykę wykonania ( drobne niedociągnięcia można poprawić - jak sam stwierdziłeś ) Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 czesc !! tak czytalem wczoraj te posty i macie racje co do tej anteny i postanowilem skoro swit popracowac nad nia i oto rezultat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 Czesc wam Widze ze nikt wiecaj nie ma nic do dodania od siebie na temat tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Wspaniały model,ja robie Bf 109 g6 w 1/72 i chciałem zapytac czy jak mam malowanie z Grecji z 1944 to jakiego koloru są łopaty smigła ,wiem tylko ze w instrukcji pisze że kołpak jest czarno biały a o smigle nie ma nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Wspaniały model,ja robie Bf 109 g6 w 1/72 i chciałem zapytac czy jak mam malowanie z Grecji z 1944 to jakiego koloru są łopaty smigła ,wiem tylko ze w instrukcji pisze że kołpak jest czarno biały a o smigle nie ma nic ? wszystkie smigla byly malowane RLM 70 czyli bardzo ciemno zielony cosik jak na zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Fajny model, ale ja bym zrobił lepszy... hehe... nie no żartuje bracie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Witam.Fajny ten Gustaw.Jakis czas temu zdlubalem podobnego 1:32 z revella (malowany jeszcze pedzlem),ale patrzac na kolegi model stwierdzam ze musze nabyc jakas chemie do wykapania moich wypocin. Mam jeszcze male pytanie bo tego nie widac na fotach-czy orczyk czyli pedal steru kierunku jest ustawiony odpowiednio do pozycji samego steru?Ita sama sytuacja z drazkiem sterowym-chyba tez powinien byc lekko pochylony do przodu?Pytam sie o to bo tak malo modelarzy o tym drobnym detalu pamieta.Ale model klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zepot Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Wiesz chyba jedna plamka na kamuflażu jest przesunięta za bardzo na północ:)...... A Tak naprawdę bardzo fajny model. Ważne że podoba się tobie a to już w 90 % sukces:).Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Witam.Fajny ten Gustaw.Jakis czas temu zdlubalem podobnego 1:32 z revella (malowany jeszcze pedzlem),ale patrzac na kolegi model stwierdzam ze musze nabyc jakas chemie do wykapania moich wypocin. Mam jeszcze male pytanie bo tego nie widac na fotach-czy orczyk czyli pedal steru kierunku jest ustawiony odpowiednio do pozycji samego steru?Ita sama sytuacja z drazkiem sterowym-chyba tez powinien byc lekko pochylony do przodu?Pytam sie o to bo tak malo modelarzy o tym drobnym detalu pamieta.Ale model klasa. Nie są wychylona a poza tym ster kierunku I głębokości są ruchome wiec można je zablokować w pozycji neutralnej podobnie jak lotki. Wiec to taki mały szczególik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Jeśli tak to zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Jeśli tak to zwracam honor Nie ma problemu. " Kto pyta nie błądzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Z kalkami dałeś plamę, do reszty nie czepiam się bo jestem laik w tej dziedzinie. Jak dla mnie model bardzo ładnie zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Z kalkami dałeś plamę Proszę o łagodny wymiar kary. A tak poważnie to wiem o tym, ale już za późno niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi