gustlik Napisano 23 Listopada 2023 Share Napisano 23 Listopada 2023 (edytowane) Witam, stuh na ukończeniu, powoli startuje z kolejnym modelem. Będzie to Pantera A Late. Model wykończony bédzie na podstawie zdjęcia z panzerwreck z maja 45. Na pojezdzie widać zamontowane wydechy z późnych panter G. Znalazłem tylko zdjęcia dwóch pojazdów z takimi wydechami co wydało mi sie bardzo ciekawe. Zimmerit będę robił z milliputa, nie planuje inwestować w dużą ilość dodatków. Także zapraszam do śledzenia wątku. Pozdrawiam. Edytowane 23 Listopada 2023 przez gustlik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 29 Listopada 2023 Autor Share Napisano 29 Listopada 2023 Witam, pierwsze cięcie i klejenie. Zmontowałem wannę do etapu nakładania zimmeritu, wykonany będzie z milliput white. Na zdjęciu z panzerwreck widać że pojazd posiadał niewielkie ubytki pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 Zimmerit kadłuba zrobiony ale miejscami wymaga jeszcze poprawek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Mieszasz jeszcze z czymś miliput? Ja miałem z nim problem, dlatego zimmerit robiłem z green stuff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 Green stuff dla mnie jest za twardy, nawet gdy używam ciepłej wody. Milliput daje czysty, czasami posiłkuje się talkiem lub odwrotnie wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2023 Kadłub powoli jest uzbrajany w detale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2023 Model z grubsza złożony, zostały do zrobienia detale, gąsienice i czekam na odpowiednie wydechy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2023 Do modelu będzie prosta podstawka, dodatkowo zamontowałem wydechy które dostałem od jednego z modelarzy na grupie na fb, dzięki Krzychu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 14 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Model poskładany, został mi do dorobienia jeden detal do montażu siekierki. Miało być brz dodatków ale dodałem pojemnik na wyciory abera, klamry od emp3d, dorobiłem spaw z green stuffu z tyłu, lampę z pantery rfm. Edytowane 14 Grudnia 2023 przez gustlik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia Dawno nie było żadnej aktualizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Vier Panzerkameraden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 4 Lutego Autor Share Napisano 4 Lutego Przy okazji robię jeszcze jedną pantere 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Podglądam jak najbardziej - fajnie to wygląda. Ale ... no bo jakby inaczej. Chodzi o tą drugą Panterę No.122 z Daimler Benz. Na wieży powinny być mocowania na zapasowe koła. "Schodek" podpórka na podnośnik stanowczo za duża. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego 30 minut temu, meser262 napisał: Podglądam jak najbardziej - fajnie to wygląda. Ale ... no bo jakby inaczej. Chodzi o tą drugą Panterę No.122 z Daimler Benz. Na wieży powinny być mocowania na zapasowe koła. "Schodek" podpórka na podnośnik stanowczo za duża. Pozdrawiam Krzysztof Czesc w 122 próbowałem dorobić ten uchwyt na koło z hipsu, zrobiłem z 10, co jeden to brzydszy, ale jest nadzieja na drukowane w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi