Mr_X Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 (edytowane) Kolejne figurki gotowe. Dragon, generacja 2. Jakość wykonania hełmu spadochroniarza jest skandaliczna. Na szczęście miałem w zapasach taki hełm z 1-szej generacji Dragona. Główki też są w większości marne. Tylko spadochroniarzowi poza hełmem zostawiłem oryginalną głowę. Resztę wymieniłem na to, co miałem w zapasach (Dragon 1-szej generacji i główka żywiczna produkcji Armor35 u pana z Panzerfaustem). Poza tym wszystko dobrej jakości. Świetne kalkomanie na Panzerfausta (cienkie jak mgiełka i matowe; wyglądały dobrze nawet bez warstwy lakieru matowego). Również tematyka ciekawa. Podoba mi się, że Dragon od pewnego czasu robi figurki w bardziej "pomnikowych" pozach. W starszych zestawach postacie są niemal zawsze w bardzo dynamicznych pozycjach, co raczej nie sprzyja dobrej prezentacji sprzętu i umundurowania (również bardzo ogranicza możliwości użycia figur na dioramie). Wbrew temu co widać na pudełku, snajper Wehrmachtu to w istocie żołnierz Waffen SS, co ujawniają szczegóły rzeźby. I tak też go wykonałem (tylko jako zwykłego piechura, a nie snajpera). Żołnierz z Stg 44 to pewne nawiązanie do figury z zestawu 6692, która przedstawiała piechura Waffen SS z początku wojny. Kamuflaże zrobiłem wiosenno-letnie, bo wydawały mi się bardziej efektowne niż sugerowany na pudełku kamuflaż jesienny u pana z Stg. Edytowane 26 Listopada 2023 przez Mr_X 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Całość udana, ale gęby malujesz świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pretorian Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Witam serdecznie... Jestem pod wrażeniem... Skąd bierzesz główki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Chłopaki rumiane jak żywe!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi