Mr_X Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 (edytowane) Kolejne figurki gotowe. Dragon, generacja 2. Jakość wykonania hełmu spadochroniarza jest skandaliczna. Na szczęście miałem w zapasach taki hełm z 1-szej generacji Dragona. Główki też są w większości marne. Tylko spadochroniarzowi poza hełmem zostawiłem oryginalną głowę. Resztę wymieniłem na to, co miałem w zapasach (Dragon 1-szej generacji i główka żywiczna produkcji Armor35 u pana z Panzerfaustem). Poza tym wszystko dobrej jakości. Świetne kalkomanie na Panzerfausta (cienkie jak mgiełka i matowe; wyglądały dobrze nawet bez warstwy lakieru matowego). Również tematyka ciekawa. Podoba mi się, że Dragon od pewnego czasu robi figurki w bardziej "pomnikowych" pozach. W starszych zestawach postacie są niemal zawsze w bardzo dynamicznych pozycjach, co raczej nie sprzyja dobrej prezentacji sprzętu i umundurowania (również bardzo ogranicza możliwości użycia figur na dioramie). Wbrew temu co widać na pudełku, snajper Wehrmachtu to w istocie żołnierz Waffen SS, co ujawniają szczegóły rzeźby. I tak też go wykonałem (tylko jako zwykłego piechura, a nie snajpera). Żołnierz z Stg 44 to pewne nawiązanie do figury z zestawu 6692, która przedstawiała piechura Waffen SS z początku wojny. Kamuflaże zrobiłem wiosenno-letnie, bo wydawały mi się bardziej efektowne niż sugerowany na pudełku kamuflaż jesienny u pana z Stg. Edytowane 26 Listopada 2023 przez Mr_X 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Całość udana, ale gęby malujesz świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pretorian Napisano Sobota o 08:32 Share Napisano Sobota o 08:32 Witam serdecznie... Jestem pod wrażeniem... Skąd bierzesz główki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 14:13 Share Napisano Niedziela o 14:13 Chłopaki rumiane jak żywe!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi