mart72 Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 To była moja pierwsza próba użycia podkładu przed malowaniem i przedobrzyłem. Położyłem za grubą warstwę. Czy zmymacz Wamodu do akryli da radę to usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Ja osobiście radzę Ci kupić zmywacz do Sidoluxu o nazwie CLEANLUX. Poszukaj osobnego wątku, to dowiesz się wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 takim czymś załatwiłem panzera i chciałbym się tego w miarę skutecznie pozbyć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Zatem jeszcze raz powtórzę - Cleanlux. I po sprawie. Tylko wykąp model w nierozcieńczonym Cleanluxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 15 Września 2008 Autor Share Napisano 15 Września 2008 kąpie się już parę godzin, tak jak piszesz, w nierozcieńczonym Cleanluxie, na razie ani drgnie, próbowałem paznokciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Hmmm, jesli Cleanlux nie poradzi na to, to sam już nie wiem. To w zasadzie najmocniejszy środek do zmywania farby. Jesli nie pomoże, to ostatnią deską ratunku będzie Kret (taki do udrażniania rur). Jesli i kret nic nie da to kaplica. Szlus i kropka. Bardziej żrących (farbę) rzeczy już nie ma. No, jest jeszcze nitro, ale wiadomo... zniszczy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Spróbuj może zmywacza do farb akrylowych Wamodu. Ja tym zmywam każdy akryl a po całonocnej kąpieli odłazi nawet mocno wyschnięty humbrol (nałożony ok 10 lat temu). Może to da radę też temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 No tak , ale Cleanlux jest mocniejszy od zmywacza Wamodu. Wiem z doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 W tym rzecz, że to nie zwykła farba akrylowa a podkład. Niby też Vallejo ale jakieś to pancerne i nie do zdarcia. Może to wchodzi w reakcję z plastikiem, sam nie wiem. Zaraz wrzucę do kreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi