mart72 Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 To była moja pierwsza próba użycia podkładu przed malowaniem i przedobrzyłem. Położyłem za grubą warstwę. Czy zmymacz Wamodu do akryli da radę to usunąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Ja osobiście radzę Ci kupić zmywacz do Sidoluxu o nazwie CLEANLUX. Poszukaj osobnego wątku, to dowiesz się wszystkiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted September 15, 2008 Author Share Posted September 15, 2008 takim czymś załatwiłem panzera i chciałbym się tego w miarę skutecznie pozbyć: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted September 15, 2008 Share Posted September 15, 2008 Zatem jeszcze raz powtórzę - Cleanlux. I po sprawie. Tylko wykąp model w nierozcieńczonym Cleanluxie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted September 15, 2008 Author Share Posted September 15, 2008 kąpie się już parę godzin, tak jak piszesz, w nierozcieńczonym Cleanluxie, na razie ani drgnie, próbowałem paznokciem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Hmmm, jesli Cleanlux nie poradzi na to, to sam już nie wiem. To w zasadzie najmocniejszy środek do zmywania farby. Jesli nie pomoże, to ostatnią deską ratunku będzie Kret (taki do udrażniania rur). Jesli i kret nic nie da to kaplica. Szlus i kropka. Bardziej żrących (farbę) rzeczy już nie ma. No, jest jeszcze nitro, ale wiadomo... zniszczy model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroju Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 Spróbuj może zmywacza do farb akrylowych Wamodu. Ja tym zmywam każdy akryl a po całonocnej kąpieli odłazi nawet mocno wyschnięty humbrol (nałożony ok 10 lat temu). Może to da radę też temu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avi Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 No tak , ale Cleanlux jest mocniejszy od zmywacza Wamodu. Wiem z doświadczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted September 16, 2008 Author Share Posted September 16, 2008 W tym rzecz, że to nie zwykła farba akrylowa a podkład. Niby też Vallejo ale jakieś to pancerne i nie do zdarcia. Może to wchodzi w reakcję z plastikiem, sam nie wiem. Zaraz wrzucę do kreta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts