mig Napisano 9 Grudnia 2023 Share Napisano 9 Grudnia 2023 Caproni-Campini N.1. Składa się to w miarę przyzwoicie. Większych problemów podczas składania nie ma ale żywiczny wirnik sprężarki wymaga większego szlifowania żeby zmieścił się do kadłuba. Trzeba również lekko zeszlifować wannę kokpitu w okolicach drugiego pilota. Bardzo trudno jest ustawić "gruszkę" w osi idealnie w osi. Mi się to nie udało. Pokrywy podwozia głównego też są słabo spasowane, podobnie jak przejście skrzydło kadłub. Dorobiłem podstawy tablic z hipsu, bo elementy zestawowe są za małe względem tablic fototrawionych, rurka Pitota z igieł. Malowany Hatakami, Humbrolami, Italeri, pędzlem. Znaki przynależności państwowej pochodzą z innego zestawu, oryginalne są skopane. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 9 Grudnia 2023 Share Napisano 9 Grudnia 2023 Ooo! To jest dopiero rzadki okaz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Grudnia 2023 Share Napisano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Fajny model i ciekawa maszyna. Napracowałeś się chyba przy niej bo efekt jest dla mnie super. I ma ładna nazwę. Caproni-Campini. Aż się prosi żeby dodać jeszcze Macaroni. Mam nadzieję, że ten żart zostanie mi wybaczony. Edytowane 9 Grudnia 2023 przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 9 Grudnia 2023 Share Napisano 9 Grudnia 2023 Brzydal ale fajny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2023 20 godzin temu, Endrju napisał: Napracowałeś się chyba przy niej bo efekt jest dla mnie super. Pracy tyle samo co przy zwykłych short runach. Ten model nie jest aż taki straszny w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi