robertmodelarz Napisano 14 Grudnia 2023 Share Napisano 14 Grudnia 2023 (edytowane) Pierwsze pięć egzemplarzy KTO Rosomak z ZSSW-30 przyjęto na uzbrojenie 21. Brygady Strzelców Podhalańskich podległej 18. Dywizji Zmechanizowanej. Planowana jest dostawa 70 wozów Rosomak wyposażonych w nowe wieże. Pojazdy te formalnie nie posiadają zdolności do pokonywania przeszkód wodnych są zbyt ciężkie. Edytowane 16 Grudnia 2023 przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 W dniu 14.12.2023 o 21:39, robertmodelarz napisał: Masz więcej fotek do tego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, bulik58 napisał: Masz więcej fotek do tego pojazdu? Z jednostek to jeszcze nikt więcej nie zamieścił, są tylko foty z demonstracji i defilad. To co przyszło to wersja przejściowa -docelowo ma być dłuższy i pływać.. Kadłub KTO Rosomak-L został wydłużony o 60 cm w część środkowej, między przednią i tylną parą osi. filmik fajny jest- dużo szczegółów widać: Edytowane 16 Grudnia 2023 przez robertmodelarz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: To co przyszło to wersja przejściowa -docelowo ma być dłuższy i pływać.. To jak jest z tymi Rosomakami, wciąż nowe produkują czy to jakieś wyprodukowane, ale po modernizacjach? Sądziłem, że kontrakt już wyczerpany, a tu cały czas piszecie jak o nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 16 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2023 2 minuty temu, giberes napisał: To jak jest z tymi Rosomakami, wciąż nowe produkują czy to jakieś wyprodukowane, ale po modernizacjach? Sądziłem, że kontrakt już wyczerpany, a tu cały czas piszecie jak o nowych. Przedłużono licencję, aneksując umowę: https://defence24.pl/przemysl/rosomaki-dluzej-w-produkcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 2 godziny temu, robertmodelarz napisał: Dzięki ci bardzo za fotki każda się przyda, do podhalańczyków jechało 6 Rosomaków ale w jednym popsuła się skrzynia biegów i po pomniejszeniu do skali 1:35 ten egzemplarz został u mnie . Rozmontowany leży w magazynie , ale korzystając z długich zimowych wieczorów jest szansa że może w marcu wyjedzie. Podobno ta piątka ma być doprowadzona do stanu jaki będą prezentować pojazdy seryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Jak, ktoś jest już gotowy na budowę ROSOMAKA z ZSSW-30, to z 5 PLN może sobie kupić projekt i wieżę wydrukować. https://cults3d.com/en/3d-model/game/simple-zssw-30-turret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca 34 minuty temu, robertmodelarz napisał: Jak, ktoś jest już gotowy na budowę ROSOMAKA z ZSSW-30, to z 5 PLN może sobie kupić projekt i wieżę wydrukować. https://cults3d.com/en/3d-model/game/simple-zssw-30-turret Nity mi się tu szczególnie podobają i w ogóle szczegółowość projektu, 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca (edytowane) 4 godziny temu, robertmodelarz napisał: Jak, ktoś jest już gotowy na budowę ROSOMAKA z ZSSW-30, to z 5 PLN może sobie kupić projekt i wieżę wydrukować. https://cults3d.com/en/3d-model/game/simple-zssw-30-turret Kulisty celownik wydaje się być za bardzo schowany w obudowę , a co z resztą pojazdu ? Sama wieża nie czyni z niego w pełni wyposażonego Rosomaka z ZSSW-30 Edytowane 8 Czerwca przez bulik58 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Czerwca Autor Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) Reszta samoróbka. Trzeba wzorować się na najlepszych: https://pl.wikipedia.org/wiki/Xawery_Dunikowski Edytowane 9 Czerwca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 9 Czerwca Share Napisano 9 Czerwca (edytowane) W dniu 9.06.2024 o 08:44, robertmodelarz napisał: Zrób to sam (program telewizyjny) Edytowane 26 Lipca przez bulik58 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca W dniu 14.12.2023 o 21:39, robertmodelarz napisał: Pojazdy te formalnie nie posiadają zdolności do pokonywania przeszkód wodnych są zbyt ciężkie. Jeśli się dobrze przyjrzeć tym pojazdom to łatwo można zauważyć różne wyposażenie zewnętrzne , jak i opancerzenie. tych Rośków . Z tego co udało mi się dowiedzieć to pojazdy z zamontowaną śrubą do pływania są pojazdami experymentalnymi , natomiast 5 przed seryjnych miało już zamontowany dodatkowy pancerz burt, inny przód itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzAleksander Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca (edytowane) W dniu 9.06.2024 o 10:31, bulik58 napisał: Ciekawym czy choć raz będziesz wzorował się na: Zrób to sam (program telewizyjny) Wikipedia https://pl.wikipedia.org › wiki › Zrób_to_sam_(progra... To tylko część maneli potrzebnych do budowy tego Rośka Przepraszam - gdzie to powyżej można nabyć? Miałem się przymierzyć do tej wieży ZSSW-30 (Rosomak leży w pudełku) bo mam trochę hipsu i jakieś narzędzia, ale mnie ilość nitów powstrzymała Edit I te głowice do OBRA też bym dodatkowo nabył, bo do Kraba sobie "wystrugałem", ale chętnie bym wymienił. Edytowane 7 Lipca przez GrzegorzAleksander Dodatkowe pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 17 Lipca Share Napisano 17 Lipca W dniu 7.07.2024 o 17:45, GrzegorzAleksander napisał: Przepraszam - gdzie to powyżej można nabyć? Miałem się przymierzyć do tej wieży ZSSW-30 (Rosomak leży w pudełku) bo mam trochę hipsu i jakieś narzędzia, ale mnie ilość nitów powstrzymała Edit I te głowice do OBRA też bym dodatkowo nabył, bo do Kraba sobie "wystrugałem", ale chętnie bym wymienił. Pytanie dobre, ale raczej na priv-a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 18 Lipca Share Napisano 18 Lipca (edytowane) W dniu 9.06.2024 o 10:31, bulik58 napisał: Ciekawym czy ... Fotki moje zostały wykasowane przez .....? I dlaczego ? Edytowane 26 Lipca przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi