ZIO BY NAITT Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Ponieważ Ni.23 będzie "na dniach" pozwolę sobie już teraz założyć wątek mojego następnego projektu . Tradycyjnie tytułem wstępu : http://pl.wikipedia.org/wiki/Albatros_D.III Postanowiłem wykonać model maszyny 1835/17 użytkowanej w Wyższej Szkole Lotniczej Ławica w okresie 03.01.1919 - 07.09.1919 . Samolot skończył swój żywot z malowniczo wkomponowanym w siebie Rumplerem C.I Mój model otrzyma kadłub w kolorze sklejki oraz płaty w kolorach mauve/german green . Szachownice na płatach postanowiłem namalować , natomiast oznaczenia na kadłubie wezmę z kalkomanii dołączonej do zeszytu Sławne Samoloty wyd. Kagero . Co ciekawe , w publikacji tej jest sylwetka rzeczonej maszyny przedstawiająca ją z pomalowanym na zielono kadłubem oraz bez biało-czerwonego pasa w tylnej jego części Pierwsza relacja być może jeszcze w tym tygodniu ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 ZIO BY NAITT ile czasu dziennei poświęcasz na modele? Zajeździsz się nam tu chłopie z takim tempem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 A będzie tak godzinka dziennie , a co do aktualnego tempa to po prostu mam najwidoczniej dobre dni PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Moze to "złudzenie apteczne", ale na zdj.1 wydaje się, że statecznik jakby pokryty jest od dołu lozengą??? Albo ja już od tego ślipienia w ekran mroczki jakieś mam przed oczętami Popatrzę w książkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 2 Października 2008 Autor Share Napisano 2 Października 2008 Dobre złego początki ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Mnie powalają te imitacje drewna ... zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 No! Czekałem na tą sklejkę na kadłubie. Wyszła bardzo fajnie Jak zwykle wszystko ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Albatros D.III Monoplane PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 o stary... powaliło mnie świetne kolory... i te szachownice... genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Dokleiłem górny płat - chyba nabieram wprawy ( to już piąty Rodenowski Albatros na moim warsztacie ) , bo poszło mi łatwo jak nigdy dotąd PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Efekt dłubania z ostatnich dwóch dni . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Drewienko pierwsza klasa [jak zwykle - chciałoby się dodać ;) ] no i zaskakująco niezle wygląda z białym płatem! Jaki fiolecik był w użyciu, jaka zielona, jesli wolno spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 No więc kolorki to : Biały - akrylowy Motip w sprayu Czerwony - Humbrol H155 Zielony - Humbrol H105 Purpura - Vallejo 044 Oczywiście na skrzydłach będzie kamuflaż - po protu białym "tak mi się psiknęło" ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Oczywiście na skrzydłach będzie kamuflaż - po protu białym "tak mi się psiknęło" ... Nie, no wiem, ale wygląda fajnie... dzięki za wykaz barw. To co, jeszcze 15 minut na dokończenie i zaczynasz kolejnego rodena ? ZIO BY NAITT , BLITZMODELLER BY DAY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Zasadniczo to następny Roden już się robi - wczoraj zacząłem nieśmiało grzebać przy Albatrosie D.Va Tymczasem stan faktyczny : Ciąg dalszy nastąpi w okolicach przyszłego weekendu , jak tylko wrócę z krótkiego wczasowania PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 I jeszcze ma czas na odpoczynek! Skandał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Przy dobrych układach dzisiaj go skończę : PS. Tak - będzie jeszcze brudzony . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 nie no to drewno powala.. świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Zasadniczo skończony - galeria na dniach . A teraz idę lepić Alb. D.Va ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 model na 5+ świetnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi