tomek14147 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Witajcie. Po bardzo długim okresie nieklejenia wkońcu mam coś do pokazania na forum. Model to Sherman Normandy Dragona. Skala to oczywiście 1/72. Jest to mój drugi model na tym forum(pierwszy to ten KT) W międzyczasie zmienił mi się też nick(stary to KamikazePL). Tyle tytułem wstępu O samym modelu. Model składał się bardzo dobrze. Bardzo ładne zdetalowanie. Malowany był farbą vallejo model color, rozcieńczoną w dedykowanym rozcieńczalniku także tej firmy. Kurz to pigment MiG'a. Błoto robione też pigmentami MiG'a, rozrobionymi w żywicy akrylowej. Z blaszek dołączonych do modelu wykorzystałem tylko siatkę oraz przycinak do żywopłotów, ponieważ zabawa z miniuchwytami mnie przerosła. Na modelu także próbowałem zrobić washa, ale coś mi nie dokońca wyszło, bo farba zamiast rozpływać się po modelu zbierała się, a gdy doporwadziłem to już do porządku to wash i tak znikł po warstwie lakieru matowego i pigmentach. Z zauważonych błędów jakie popełniłem to odwrotnie przyklejone gąsienice(swoją drogą nie wiem jak to się stało ), które w dodatku rozkleiły mi się na górze, oraz brak tylnego reflektora(zgubił się). Prosił bym o wszelkie uwagi co jest źle, co jest dobrze(mam nadzieję, że coś jest ). Dobra koniec pisania. Teraz fotki. created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Witam! Pierwsze co bije w oczy to grubo nałożona farba - dobrze to widać na pokrywie silnika. Dwa - ponakładałeś chyba wszystkie kalki jakie były w zestawie . Trzy - zbyt wysoko umieszczony przecinak żywopłotów. O kilku babolach sam wspomniałeś a o reszcie trochę trudno coś napisać bo zdjęcia ciemne. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 Tak też myślałem, że coś nie tego z tą farbą, bo napoczątku wydawało mi się, że za bardzo ją rozcieńczyłem, bo dałem 3 warstwy, a plastik dalej prześwitywał, a jak dałem czwartą, zaczęła mi zalewać szczegóły, mimo że rozcieńczyłem ją pół na pół z rozcieńczalnikiem. Co do kalek to model robiłem w oparciu o instrukcję i poza planem dałem tylko flagę i napis "77-0 Stock" z tyłu. Czekam na dalsze komentarze z ewentualnymi poradami dla początkującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Pozwoliłem się zmienić fotkę: Pozatym widac postep. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Wiesz co CZAK45 ta twoja fotka tzn. Ten Sherman na twojej fotce na takiej jasnej wygląda o niebo lepiej niż taka ciemna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 Ok nie ma sprawy czak-u. Z tymi fotkami postaram się coś zrobić, chociaż u mnie widać dobrze. Edit. Pogrzebałem coś przy tych fotkach. Mam nadzieję, że jest trochę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Jedna rzecz rzuca mi sie odrazu: gaski sa na opak !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 gaski sa na opak !! No!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 Piotrze, wiem. Napisałem o tym w moim pierwszym poście w tym temacie. Jak to się stało nie wiem. Być może podczas walki z nimi nie zwróciłem uwagi, którą stroną je zakładam, ale w następnych modelach nie będzie takich błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi