kowal76 Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Przedstawiam mój najnowszy model. Jest nim Messerschmitt Bf 109 G-6 Tamiya 1/72. Dawno nie robiłem 1/72 skupiając się na 1/48 i nawet mi się spodobała znowu ta skala. Myślałem, że nie dam rady już robić 72, z racji na słaby wzrok, ale jakoś poszło. Oczywiście jest kilka niedoróbek itp. Model prosto z pudła bez żadnych dodatków. Malowany Gunze. Nie wiem jak merytoryka, ponieważ robiłem według instrukcji zestawowej. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia 45 minut temu, kowal76 napisał: Dawno nie robiłem 1/72 skupiając się na 1/48 i nawet mi się spodobała znowu ta skala. Tylko się nie przyzwyczajaj . Bardzo fajny Gustaw, wydechy się tylko trochę błyszczą, tak jakby były srebrne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia 7 minut temu, barszczo napisał: Tylko się nie przyzwyczajaj . Bardzo fajny Gustaw, wydechy się tylko trochę błyszczą, tak jakby były srebrne. Dzięki, nie wydechy nie są srebrne. Może wina fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Model przypomina Bf 109 dość mocno. Jak chcesz to napiszę co wypatrzyłem (z tych rzeczy na "nie"), a jak nie chcesz to będę milczał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia 2 minuty temu, RogerM napisał: Model przypomina Bf 109 dość mocno. Jak chcesz to napiszę co wypatrzyłem (z tych rzeczy na "nie"), a jak nie chcesz to będę milczał... Możesz pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia O.k. O wydechach już było, to do pary także lufy jakieś takie jasne ale może to wina zdjęć, monitora. Natomiast ewidentnie linka anteny źle zapięta zarówno z przodu jak i z tyłu, felga kółka ogonowego raczej RLM 02, krzyż na prawym boku się pochylił, swastyki pod złym kątem, światła na końcach płata po pierwsze nie powinny wystawać poza obrys, po drugie klosze były bezbarwne, tylko żarówki były kolorowe. Ale to takie małe potknięcia raczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Stycznia Autor Share Napisano 27 Stycznia 2 minuty temu, RogerM napisał: O.k. O wydechach już było, to do pary także lufy jakieś takie jasne ale może to wina zdjęć, monitora. Natomiast ewidentnie linka anteny źle zapięta zarówno z przodu jak i z tyłu, felga kółka ogonowego raczej RLM 02, krzyż na prawym boku się pochylił, swastyki pod złym kątem, światła na końcach płata po pierwsze nie powinny wystawać poza obrys, po drugie klosze były bezbarwne, tylko żarówki były kolorowe. Ale to takie małe potknięcia raczej Dziękuje za krytyczne uwagi i przy kolejnym Bf 109 jakiego mam w planach postaram się poprawić te błędy. Będzie 1/48 i 1/72 jeszcze jeden zapewne też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Trzymam za słowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi