JordanClark Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Witam, jestem tu nowy i nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział na moje pytanie. Chcę wprowadzić mojego 8-letniego chrześniaka w świat modelingu. Biorąc pod uwagę jego cierpliwość i inteligencję, zastanawiam się, czy ma zdolności manualne do wycinania i sklejania elementów. Jeśli to odpowiedni wiek, czy mógłbyś zaproponować model samolotu przyjazny dla początkujących? Celuję w budżet 100-150 zł łącznie z akcesoriami i farbami. Zastanawiałem się nad modelem Spitfire firmy Tamiya, znanym z tego, że jest przyjazny dla początkujących. Każda rada jest doceniana. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Zależy w co chrześniaka kręci bardziej - drugowojenne czy powojenne konstrukcje. Jaka skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Ja ze swoimi 8- i 10- latkami sklejalem modele Airfixa z serii Starter Set. Modele proste, farbki takie sobie ale po rozcienczaniu dawaly rade. Sa tez zestawy Hobby Boss-a 'Easy Build' i pewnie innych producentow. Wazne zeby znalezc temat ktory zainteresuje, skala ma drugorzedne znaczenie. No i przygotowac sie na sklejanie 'na raty', moi wytrzymywali moze 10-15 minut w jednej sesji Bakcyla nie zalapali ale wspominaja do dzisiaj wspolne sklejanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia Godzinę temu, dante napisał: Sa tez zestawy Hobby Boss-a 'Easy Build' Z nimi trzeba uważać, bo niektóre są 'easy' tylko z napisu na pudełku. Co się zaś tyczy propozycji modelu na start - co z pejedenastką army? ..no może poza szpetną kolorystyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi