Bartosz Ciesielski Napisano 25 Lutego 2024 Napisano 25 Lutego 2024 Jakiś czas w moim warsztacie czekał na dokończenie Pz1 z Dragona. Generalnie model prosto z pudełka do tego figurka z żywicy troszke poprzerabiana żeby pasowała na 1939 rok 4 Cytuj
Badis Napisano 25 Lutego 2024 Napisano 25 Lutego 2024 Logika nakazywałaby aby jechał w drugą stronę. 2 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Lutego 2024 Autor Napisano 25 Lutego 2024 (edytowane) 38 minut temu, Badis napisał: Logika nakazywałaby aby jechał w drugą stronę. Przyznaje się nie zwróciłem uwagi ale już poprawione Edytowane 25 Lutego 2024 przez Bartosz Ciesielski 3 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Lutego 2024 Autor Napisano 25 Lutego 2024 Teraz, Evildead napisał: Fajna scenka Jakoś tak wpadłem na pomysł jak szukałem fotek malowania Cytuj
Mariusz 72 Napisano 26 Lutego 2024 Napisano 26 Lutego 2024 Tak w ogóle to sympatyczne. W szczególe już trochę słabiej. Podoba się kamuflaż. Filmowiec też jest spoko. Może za żółte włosy... 1 Cytuj
PiterATS Napisano 26 Lutego 2024 Napisano 26 Lutego 2024 Ciekawa scenka. Ja bym jeszcze pochylił się nad figurką. Przede wszystkim spodnie mają zły kolor i nie powinny być w tej samej barwie co bluza. Mundury miały wtedy kolory: bluza zielony Feldgrau i spodnie w odcieniu bardziej szarym Steingrau. Nie widać jaki kolor mają naramienniki i kołnierz bluzy, ale jeśli to ciemny, butelkowy zielony to jest ok. Do tego ten pas. Bluza posiadała zamontowane 4 haki mundurowe do podpierania pasa z całym oporządzeniem. Nie ma fizycznej możliwości żeby pas tak wisiał mówiąc w cudzysłowiu ''na jajach" Na przykładzie tej ilustracji z zestawu Dragona można w stopniu ogólnym zapoznać się z odcieniami bluzy i spodni na wrześniowym mundurze WH 1 Cytuj
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Lutego 2024 Autor Napisano 26 Lutego 2024 7 godzin temu, PiterATS napisał: Ciekawa scenka. Ja bym jeszcze pochylił się nad figurką. Przede wszystkim spodnie mają zły kolor i nie powinny być w tej samej barwie co bluza. Mundury miały wtedy kolory: bluza zielony Feldgrau i spodnie w odcieniu bardziej szarym Steingrau. Nie widać jaki kolor mają naramienniki i kołnierz bluzy, ale jeśli to ciemny, butelkowy zielony to jest ok. Do tego ten pas. Bluza posiadała zamontowane 4 haki mundurowe do podpierania pasa z całym oporządzeniem. Nie ma fizycznej możliwości żeby pas tak wisiał mówiąc w cudzysłowiu ''na jajach" Na przykładzie tej ilustracji z zestawu Dragona można w stopniu ogólnym zapoznać się z odcieniami bluzy i spodni na wrześniowym mundurze WH co do pasa to w chlebaku ma akumulator do kamery, i pagony ma ciemno zielone z jasną obwódką 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi