barti94 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Witajcie. Postanowiłem, że rozpocznę nowy projekt Sd.Kfz.223 Leichter Panzerspahwagen w skali 1/35 od Tamiya.Model wydaje się być ciekawy. Ma dużo elementów wyposażenia. Zamierzam też malować figurkę dołączoną do zestawu. Na minus praktycznie brak elementów fototrawionych. Zrobiłem już pierwsze szlify. Wyciąłem koła oraz zacząłem grzebać w podwoziu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Prace nad modelem poszły do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszF Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Ten model to niezły antyk, kiedyś zamiast blaszek dawali winylową siatkę Ale jak widać jego składanie nadal potrafi sprawić frajdę. Idziesz jak burza. Jaki schemat malowania wybrałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca Tak. Robienie tego modelu sprawia wiele przyjemności i satysfakcji Co do schematu malowania planuję malować pod Afrykę. Myślałem nad RAL 8020 albo Dunkelgelb bez kamuflażu. Trochę podziałałem dalej nad modelem. Skleiłem już wszystko. Planuję zrobić figurkę ale wydaje się mega słaba, chociaż może coś się z tego ulepi. Zostawiłem też masę części do oddzielnie aby móc popracować nad detalami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Podkład położony. Warstwa zabezpieczona lakierem. Popracowałem też nad wyposażeniem. Rozwierciłem lufę karabinu. Jak doradzacie jaki kolor wybrać. Dunkelgelb czy może RAL 8020? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Marca Share Napisano 9 Marca (edytowane) Możesz go zostawić w kolorze szarym i obsypać piaskowymi pigmentami: Albo chlasnąć go po całości RAL 8020 i potraktować go poniższym zestawem Edytowane 9 Marca przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 23 Marca Autor Share Napisano 23 Marca Dziękuję Machnę całość 8020. Pomajstrowałem trochę nad dodatkowymi elementami i takie efekty: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca (edytowane) Witajcie po krótkiej przerwie. Wymalowane elementy osadziłem na modelu. Dałem też lakier i kalki. Nie wyszło tak jak chciałem. Tyle kalki srebrzą się ale zamierzam tam dać trochę piasku i kurzu żeby zniwelować ten efekt Teraz wash i efekty. Edytowane 26 Marca przez barti94 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 26 Marca Super Moderator Share Napisano 26 Marca Wyszedł model dokładnie taki jak zbudowałem jakieś 40 lat temu Kup zdecydowanie płyn do kalek (np Tamiya) zniweluje srebrzenie - brudem czy kurzem tego nie zniwelujesz, odrobina więcej uwagi przy obróbce elementów (antena ma widoczny szew) warto wesprzeć się zdjęciami z netu, wujek google dość dobrze ogarnia ten temat, warto przemyśleć rozmieszczenie ekwipunku, bo np miska nie może być przyspawana do pancerza, podobnie chełmy, warto dodać choć imitację pasków (zwykły papier do drukarki pomalowany np markerem i podklejony od środka) manierki i inne "klamoty" uwagi jak poprzednio. Ogólnie nie jest źle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 2 Kwietnia Share Napisano 2 Kwietnia (edytowane) Mocowanie lewarka też szybciej w kolorze pojazdu, albo zaznaczyć jakoś tam, to niby szczegóły, ale dzięki temu wejdziesz na poziom wyżej, a to chyba na tym powinno polegać, druga opcja że wisi to też się da zrozumieć Edytowane 2 Kwietnia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi