patrykd Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca No tak dales zdecydowanie za duzo żółtego i dlatego napisalem, że kolor niewłaściwy wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca (edytowane) 16 godzin temu, patrykd napisał: No tak dales zdecydowanie za duzo żółtego i dlatego napisalem, że kolor niewłaściwy wyszedł. Czyli odcień jest ok. Kolejne podejście. Tym razem więcej bieli i dużo mniejszy kontrast przy rozjaśnianiu/cieniowaniu. Edytowane 12 Marca przez BB84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Teraz wygląda to znacznie lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca Rozjaśniłem najmniejsze detale. Czas na bezbarwny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Jest dobrze a nawet bardzo dobrze. Będzie jeszcze lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca Prysnąłem błyszczącym pod kalki. Mam nadzieję, że będą się trzymać bez dodatkowej chemii do kalek. Narzędzia też wstępnie liźnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca Okalkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Coś numery się świecą na burtach, kalki chyba grube, tak w ogóle to farbę rozcieńczaj mocniej , bo teraz szczególnie w zagłębieniach to masz chropowatą powłokę, wygląda jakby zaschła w locie., tu jest pole do poprawy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca 2 minuty temu, Evildead napisał: Coś numery się świecą na burtach, kalki chyba grube, tak w ogóle to farbę rozcieńczaj mocniej , bo teraz szczególnie w zagłębieniach to masz chropowatą powłokę, wygląda jakby zaschła w locie., tu jest pole do poprawy . To jest model klepany od kilkudziesięciu lat, więc kalki, jak sam model, są jakie są, tym bardziej, że nie stosowałem dodatkowej chemii. Z farbą mam problem, fakt, ale chyba z surfacerem, rozcieńczam 1:2 z leveling thinnerem i chyba jeszcze za mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 7 minut temu, BB84 napisał: rozcieńczam 1:2 z leveling thinnerem i chyba jeszcze za mało . Może być za mało, jeden z leveling thinerów ma retarder to pomaga, też maluj na mniejszym ciśnieniu wszystko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Ten kolor co malowales ten pojazd jaki to producent i numer. Mam cos do pomalowania w identycznym kolorze na innym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca 19 minut temu, patrykd napisał: Ten kolor co malowales ten pojazd jaki to producent i numer. Mam cos do pomalowania w identycznym kolorze na innym modelu. Tamiya xf-58. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca A co dodałeś w końcu do bazowego by rozjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca Teraz, patrykd napisał: A co dodałeś w końcu do bazowego by rozjaśnić? Mieszankę xf-2 z xf-3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BB84 Napisano 18 Marca Autor Share Napisano 18 Marca Gotowy na weathering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi