Zvezdar Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Model Revell zbudowany 8 lat temu na prośbę mojego kolegi, który znalazł miejsce katastrofy tego samolotu niedaleko wsi Strumiany i przedstawia moją interpretację G-10 WNr 490362 z I./JG3, który rozbił się 3.3.45 o koło godz. 15 po walce powietrznej z radzieckim Jak-3, we wraku zginął pilot Uffz. Günther Rabeler, po ekshumacji z miejsca upadku został pochowany na niemieckim cmentarzu wojennym w Glinnej Samolot latał w I./JG3 z dwoma numerami, "zielona 4", po wycofaniu 4 Staffel był "czarna 9", 10 lutego miał wypadek na lotnisku Pinnow koło Nowogardu z 10% uszkodzeniem. Nie udało mi się znaleźć żadnego zdjęcia tego egzemplarza, podczas sklejania modelu porównywałem zdjęcia z podobnymi WNr. oraz oryginalnymi nielicznymi częściami tego egzemplarza. Dokonałem kilku modyfikacji w modelu aby na ówczesny czas chociaż trochę przypominał wersję Erla: -przerobiony panel w kadłubie z lewej strony pod kabiną pilota -przerobiona i powiększona dolna osłona silnika po lewej stronie -nowy panel z zegarami od Yahu -duże osłony podwozia w skrzydłach zostały wycięte i przerobione na starą wersję G6/G14 -nowe żywiczne koła od Eduard -mosiężne lufy MG131 od RB Model -nowa antena FuG16 od Eduard Model pomalowany farbami akrylowymi Tamiya i Mr.Color. Oznaczenia wykonane z szablonów, małe napisy to kalkomanie Revell, WrN druk własny na kalkomanii Mam nadzieję, że mój model się spodoba, bardzo dziękuję. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Chyba lepiej daj foty z otwartą kabiną bo owiewka odstaje jakością od reszty. Po za tym spoko podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Marca Share Napisano 3 Marca Brawo za poprawki, fajna robota. Mam sentyment do tego modelu, robiłem z niego K-4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi