marcinw49 Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Jest to mój pierwszy model ciężarówki więc się nie śmiejcie, ale licze na wasze rady i krytykę. Zresztą co tu będę się rozpisywał, to dzisiaj zrobiłem: http://images4.fotosik.pl/86/fc67f134608f9a94.jpg Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 mało widać, zdjęcia kiepskiej jakości wiec radzę porobić fotki z dziennym świetle i pokazać z tych mało wynika ale wygłada obiecująco ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Dobrze idzie, ale tak jak Fliper napisal, popracuj troche nad zdjeciami. Druga sprawa, to zmien tytul watku i napisz tam nad czym pracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 No i prace ruszyły Narazie wszystko wygląda dobrze, powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 11 Sierpnia 2006 Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Jak dla mnie narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 11 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2006 Fotki są słabe bo były robione przy sztucznym oświetleniu. a prace idą pełną parą. Fotki będą na wieczór. Tak się zastanawiam czym obszyć siedzenia i leżanke, licze na wasze rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 12 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Sory że dopiero rano ale nie miałem czasu wstawić fotek, oto kolejna porcja fotek. Tu widać prawie w całości zmontowane podwozie: Tu widać zaczątki prac przy kokpicie(fotka troche nie wyraźna ale w rzeczywistości wygląda to dużo lepiej Ps. Usuńcie tamte dwa moje ostatnie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Nie spiesz sie z klejeniem modelu - rób powoli a dokładnie. Na czwartej fotce widać krzywo przyklejoną kalkomanię, szkoda że nie zeszlifowałeś miejsc łączenia, używałeś chyba zbyt gęstej farby bo widać smugi od pędzelka, no i ten żółty kolor kolektora wydechowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Sory że tak długo nie pisałem ale miałem sporo roboty w polu,a w dodatku brat ma mieć ślub w sobote więc troche ciężko mi było znaleźć czas żeby poszperać przy modelu ale jak się wziąłem to efkt jest . Zdjęć teraz nie daje bo nie mam chwilowo cyfrówki ale będą może jutro. Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Cyfrówka na szczęście się znalazła i foty są mam nadzieje że nie będziecie mnie tak krytykować , wkońcu jest to moja pierwsza ciężarówka Oto foty: I to by było na tyle. Prosze o te pozytywne i mniej przyjemne uwagi co do modelu. I przypominam jest to mój pierwszy truck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Pierwsze co sie rzuca w oczy, to to, ze za gesta farba malowales. Sprawia wrazenie grubo polozonej, no i widac smugi po pedzlu... Chyba chciales go szybko skonczyc, co? W sumie Ci sie nie dziwie, ale w tym hobby trzeba sie czasem baardzo starac, zeby powstrzymac chec zobaczenia gotowego modelu najszybciej jak sie da. Jak na pierwszy model i tak jest niezle. Kazdy nastepny bedzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Szczerze mówiąc to masz racje, chciałem go jak najszybciej ujrzeć na półce, ale owszem mam doświadczenie tylko w samolotach. Teraz planuje dokupić sobie naczepe, mam nadzieje że ona lepiej mi wyjdzie niż ciężarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Ojoj, w części sypialnej a raczej na niej widzę zacieki... ogólnie jakaś skórka pomarańcxzy wyszła .. popracuj na d tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Nie będę wyliczał wad, częściowo zrobili to moi przedmówcy, poza tym widać je gołym okiem. Jak na pierwszy model nie jest tak źle a nastepne napewno będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Dzięki za opinie, a nasztępne modele na pewno będą leprze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 mam doświadczenie tylko w samolotach. W samolotach nie ma takich duzych, plaskich, pionowych powierzchni, po ktorych nadmiar farby moglby splywac tworzac zacieki. Na przyszlosc poeksperymentuj z gestoscia farby i wypracuj sobie taka metode, ktora najlepiej Ci sie maluje i ktora daje najlepszy efekt. I nie spiesz sie tak. Lepiej polozyc wiecej cienszych warst (i odczekac, az dobrze wyschnie miedzy malowaniami) niz mniej grubych. Podstawowa zasada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 25 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Dzięki Majek za porady (wezmę je sobie do serca ) i dzięki reszcie za te posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 25 Sierpnia 2006 Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Pierwszy model powędrował już na półkę czy będziesz dawał jeszcze kalkomanię? I mam jeszcze prośbę abyś zrobił kilka fotek bez lampy, bo trochę "przekłamane" są te kolory. Jak kupisz następny model to wyjdzie na pewno lepiej. Ten nie jest zły ale gdyby mu poświęcić więcej czasu i cierpliwości, to sam wiesz . Natomiast bardzo mi się podoba ten chromowany motyw na spodzie sleepera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 25 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2006 Zdecydowałem że kalkomani nie będzie, jedyne co przykleiłem to rejestracje. Noi właśnie kupiłem naczepe do niego tylko że szukam fotek jakiegoś ciekawego oryginału, jak na razie to nie trafiłem ale jeszcze szukam. Ps. Następny chyba będzie Peterbilt 359 Revela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi