Observer Napisano 13 Marca 2024 Napisano 13 Marca 2024 Na warsztacie wylądował MiG w profipacku. Chciałbym tym modelem przejść na większą skalę, bo oczy i ręce już nie takie pewne. Jest to dość bogaty zestaw, więc starałem się nie dokupować zbyt wiele dodatków. Mam zestaw Quickboosta do otwarcia zasobnika spadochronu, kalki montexu i to tyle. Kalki wykorzystam Eduardowskie, bo na moje oko są lepiej zrobione, ale oznaczenia eksploatacyjne pójdą montexowe, bo są w języku polskim. Docelowo ma powstać jakiś Łaski MiG 7809. Mam nadzieje, że budowa przysporzy więcej zabawy niż stresów, ale to ponoć sprawdzony zestaw . 5 Cytuj
jachud3 Napisano 14 Marca 2024 Napisano 14 Marca 2024 O i kolejny ołówek którego będę podpatrywać przed budową swojego. Powodzenia! Cytuj
jacek Napisano 15 Marca 2024 Napisano 15 Marca 2024 Model składa się praktycznie bez kleju i pilnika. Doskonale spasowane elementy. Sama przyjemność. Będę podpatrywał bo mój musi jeszcze chwilę poczekać. Cytuj
Observer Napisano 15 Marca 2024 Autor Napisano 15 Marca 2024 5 godzin temu, jacek napisał: Model składa się praktycznie bez kleju i pilnika. Doskonale spasowane elementy. Sama przyjemność. Będę podpatrywał bo mój musi jeszcze chwilę poczekać. Ja też nie będę mistrzem prędkości . Na razie porobiłem trochę gratów do montażu przewidzianych instrukcją. Panele w kokpicie lewe i prawe malowane "z ręki", a te boczne pójdą jako gotowce od Eduarda Cytuj
jacek Napisano 16 Marca 2024 Napisano 16 Marca 2024 Rozumiem że zrezygnowałeś z blaszek oprócz tablicy przyrządów, bo już boczne panele na gotowo? Z blaszek dokleisz tylko te pionowe panele? Cytuj
Observer Napisano 16 Marca 2024 Autor Napisano 16 Marca 2024 Tak, z blaszek będę miał tablicę przyrządów i pionowe panele. Tych bocznych po prostu nie ma w zestawie i trzeba malować. Na prawym zegar ze wskazaniem ilości powietrza wkleiłem z jakiejś innej kliszy żeby to wyglądało. Oto jedyne blaszki jakie mam: Cytuj
jacek Napisano 16 Marca 2024 Napisano 16 Marca 2024 (edytowane) 3 godziny temu, Observer napisał: Tak, z blaszek będę miał tablicę przyrządów i pionowe panele. Tych bocznych po prostu nie ma w zestawie i trzeba malować. Na prawym zegar ze wskazaniem ilości powietrza wkleiłem z jakiejś innej kliszy żeby to wyglądało. Oto jedyne blaszki jakie mam: A to dziwne. U mnie był komplet. Ale widzę że mam nowszą wersję. Edytowane 16 Marca 2024 przez jacek 1 Cytuj
Observer Napisano 16 Marca 2024 Autor Napisano 16 Marca 2024 Tak, moja jest z 2011, nawet w instrukcji każą się wykazać i malować . Kupiłem go dawno temu i czekał na wenę. Potem porzuciłem samoloty w ogóle na rzecz motocykli, które sprawiały mi większą frajdę. Teraz przyszedł czas żeby go odkopać. Zajrzałem w Twój wątek, arkusz wygląda podobnie, ale umiejscowienie blaszek się różni, pewnie je wzbogacili od tamtego czasu i słusznie zresztą. Cytuj
jacek Napisano 28 Marca 2024 Napisano 28 Marca 2024 (edytowane) . Edytowane 28 Marca 2024 przez jacek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi