Observer Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Na warsztacie wylądował MiG w profipacku. Chciałbym tym modelem przejść na większą skalę, bo oczy i ręce już nie takie pewne. Jest to dość bogaty zestaw, więc starałem się nie dokupować zbyt wiele dodatków. Mam zestaw Quickboosta do otwarcia zasobnika spadochronu, kalki montexu i to tyle. Kalki wykorzystam Eduardowskie, bo na moje oko są lepiej zrobione, ale oznaczenia eksploatacyjne pójdą montexowe, bo są w języku polskim. Docelowo ma powstać jakiś Łaski MiG 7809. Mam nadzieje, że budowa przysporzy więcej zabawy niż stresów, ale to ponoć sprawdzony zestaw . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca O i kolejny ołówek którego będę podpatrywać przed budową swojego. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Model składa się praktycznie bez kleju i pilnika. Doskonale spasowane elementy. Sama przyjemność. Będę podpatrywał bo mój musi jeszcze chwilę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca 5 godzin temu, jacek napisał: Model składa się praktycznie bez kleju i pilnika. Doskonale spasowane elementy. Sama przyjemność. Będę podpatrywał bo mój musi jeszcze chwilę poczekać. Ja też nie będę mistrzem prędkości . Na razie porobiłem trochę gratów do montażu przewidzianych instrukcją. Panele w kokpicie lewe i prawe malowane "z ręki", a te boczne pójdą jako gotowce od Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Rozumiem że zrezygnowałeś z blaszek oprócz tablicy przyrządów, bo już boczne panele na gotowo? Z blaszek dokleisz tylko te pionowe panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Tak, z blaszek będę miał tablicę przyrządów i pionowe panele. Tych bocznych po prostu nie ma w zestawie i trzeba malować. Na prawym zegar ze wskazaniem ilości powietrza wkleiłem z jakiejś innej kliszy żeby to wyglądało. Oto jedyne blaszki jakie mam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca (edytowane) 3 godziny temu, Observer napisał: Tak, z blaszek będę miał tablicę przyrządów i pionowe panele. Tych bocznych po prostu nie ma w zestawie i trzeba malować. Na prawym zegar ze wskazaniem ilości powietrza wkleiłem z jakiejś innej kliszy żeby to wyglądało. Oto jedyne blaszki jakie mam: A to dziwne. U mnie był komplet. Ale widzę że mam nowszą wersję. Edytowane 16 Marca przez jacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Tak, moja jest z 2011, nawet w instrukcji każą się wykazać i malować . Kupiłem go dawno temu i czekał na wenę. Potem porzuciłem samoloty w ogóle na rzecz motocykli, które sprawiały mi większą frajdę. Teraz przyszedł czas żeby go odkopać. Zajrzałem w Twój wątek, arkusz wygląda podobnie, ale umiejscowienie blaszek się różni, pewnie je wzbogacili od tamtego czasu i słusznie zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca (edytowane) . Edytowane 28 Marca przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi