Skocz do zawartości

GMC Astro [relacja]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzieks za opinie

Jako że z rozpoczęciem szkoły nie mam zabardzo czasu to na dziś zrobiłem już cały silnik i można go zamontować na ramie. Kabina wylądowała w docie.

Fotki silnika:

1hu3.jpg

2uf1.jpg

3fj3.jpg

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jednak się na coś przydałem

Silniczek wygląda fajnie!

Napisano

Dzięks Praetorian

No i kolejne poczynania: AMT nie dało rury do pojedyńczego wydechu więc takową musiałem dorobić + silnik i pare akcesoriów zostało na stałe przyklejone do ramy (pasy na bakach są tymczasowe).Chetnie widziane uwagi.

ruraau0.jpg

rurague1.jpg

caoxg2.jpg

Napisano

Wydech jak narazie jest ok, po obróbce rury będzie całkiem

Dlaczego obejmy na zbiornikach są tymczasowe

Napisano

A może tak zrobisz samemu obejmy naprzykład z karty telefonicznej ??

Układ wydechowy prezentuje siędobrze. Podszlifujesz troszku, użyjesz troszku szpachli i będzie gitarka.

Napisano

Jak narazie jest bardzo ładnie!

Jak by co to polecam się na przyszłość (wszystkim)

Napisano

GMC miał chyba dwa kominy wydechowe, dlaczego przerobiłeś na jeden w każdym razie poradziłeś sobie

Napisano

Od początku miałem założenie, że będzie jeden komin. Ja tylko dorobiłem wydech. A i tak miałem do wyboru zrobić wersje z jednym kominem lub dwoma:

insqe7.th.jpgins2gs7.th.jpg

Napisano

Deska bardzo ładnie pomalowana ( jeszcze nigdy w życiu nie widziałem takiej deski ) oby tak dalej szły pracę nad modelel powodzenia

Napisano

Ciekawy układ deski, też jeszcze nie spotkałem się z takim układem/kształtem.

• 1 month later...
Napisano

Po 2 kąpielach w płynie hamulcowym postanowiłem że teraz zrobie drzwi a potem pomaluje. Drzwi tymczasowo wstawione ale jest uno pikolo problemo: a więc gdy zamykam drzwi jest szpara, dosyć pokażna nawet, czy mam to tak zostawić czy jakoś zapchać co o tym sądzicie?

dsci0047nv6.jpg

A oto i szpara:

dsci0049cq4.jpg

Napisano

Proponuję zawiasy wstawić od wewnętrznej strony kabiny wtedy drzwi dojdą do przodu a w otworze (od strony klamki) wkleić i zaszpachlować pręcik polisterynowy.

Napisano

Mnie bardziej zalezy na tym żeby te zawiasy były jednak na zewnątrz i dziś tak sobie obmyślałem jak je zrobić żeby tej szpary tak nie było widadać. Poprostu zeszlifuje troche te punkty w drzwiach i kabinie żeby wpuścić w nie zawiasy.

dqo9.jpg

Co prawda nie najlepiej dopasowane ale narazie chciałem zobaczyć jak to wyjdzie a wyszło już bez tej szpary

Napisano

Poponowałem dać zawiasy od wewnątrz bo te punkty na drzwiach to są odwzorowane zawiasy. Teraz trochę dziwie będzie to wyglądać zawiasy na zawiasach.

Napisano

Dzieki Marcin. Tornado jeszcze nie jest za późno, moge jeszcze zeszlifować te stare zawiasy.

Napisano

Zmieniona kolorystyka i felgi, jak wam sie podoba?

nowoscuv5.jpg

Dodam jeszcze że dodane zostaną tylne błotniki. Malowanie jeszcze nie jest dokończone, bedzie wyglądać podobnie jak na tym zdjęciu:

jhroseastroif0pw7.jpg

Napisano

Dla mnie bardzo fajnie, ciekaw jestem jakie wykombinujesz te nadkola Będziesz dorabiał czy wykorzystasz z jakiegoś inego zestawu? Powodzonka

Napisano

Sory że post pod postem ale,

Kabina już skończona tzw pomalowana i powiem że jestem zadowolony z efektu, te białe paski to kalki.

calaxn4.jpg