Luk Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Witam, nazywam się Łukasz. Rozgrzebałem F-16 Agressor Tamiyi z zamiarem sklejenia polskiego F-16: Ponieważ model ten pozwala na zbudowanie różnych wersji tego samolotu trzeba wybierać spośród różnych elementów. O ile wlot powietrza i dyszę już rozszyfrowałem, to mam problem z podwoziem i z klapami zamykającymi podwozie. Które z nich powinienem wybrać (chodzi mi zarówno o konstrukcję podwozia jak i o klapy)? Są dwie ramki K oraz R. Która będzie właściwa? Ramka K: Ramka R: Na tych ramkach znajdują się też elementy pokrywy przedniego podwozia, które też minimalnie się od siebie różnią, które wybrać? Kolejne pytanie - gdzie można znaleźć zdjęcia wnęk podwozia naszych F-16 by na ich podstawie dodać imitacje przewodów i innych drobnych elementów wnęk? Jeszcze jedno pytanie - jaki powinien być szary kolor w kabinie - Gunship Grey? Medium Grey? W intrukcji jest xf-20 z Tamiyi. Akurat mam taką farbkę, mam też dwie od MIG-a: Docelowo myślę o jednym z tych dwóch malowań: Bardzo dziękuję za ewentualną pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 15 Marca Share Napisano 15 Marca Masz opis w instrukcji - nasze są block 52 czyli wzmocnione podwozie. Ramka K ta gdzie golenie są bez reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca 4 minuty temu, Qz9 napisał: Masz opis w instrukcji - nasze są block 52 czyli wzmocnione podwozie. Ramka K ta gdzie golenie są bez reflektorów. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca 20 godzin temu, Luk napisał: Kolejne pytanie - gdzie można znaleźć zdjęcia wnęk podwozia naszych F-16 Na forum https://modelwork.pl/topic/1546-f-16/#comments Linki nadal się otwierają / u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca 3 godziny temu, marek d napisał: Na forum https://modelwork.pl/topic/1546-f-16/#comments Linki nadal się otwierają / u mnie. Bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi