stakov Napisano 5 Kwietnia 2024 Napisano 5 Kwietnia 2024 Oncilla 4x4 - projekt 3D. Następny z moich projektów wykonywany w oczekiwaniu na dogodne warunki aby móc w końcu rozpocząć zabawę z drukowaniem. Oncilla to samochód opancerzony, produkowany przez spółkę Mista ze Stalowej Woli. Jest to licencyjna, poprawiona w Polsce wersja ukraińskiego pojazdu Dozor-B. Część pojazdów po przekazaniu Ukrainie bierze udział w działaniach na froncie. Cytuj
stakov Napisano 5 Kwietnia 2024 Autor Napisano 5 Kwietnia 2024 Poniżej na fotkach to co do tej pory udało mi się zaprojektować. 2 Cytuj
stakov Napisano 5 Kwietnia 2024 Autor Napisano 5 Kwietnia 2024 Pierwsze straty pojazdu opancerzonego Oncilla na Ukrainie 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 5 Kwietnia 2024 Napisano 5 Kwietnia 2024 Na drukarkę go wrzucaj i na Babarybę 2024. Cytuj
robertmodelarz Napisano 9 Kwietnia 2024 Napisano 9 Kwietnia 2024 W dniu 8.04.2024 o 06:42, makinen napisał: Nie ułatwiasz mi życia…. Zamawiaj i działaj. To unikat na skalę światową. Cytuj
stakov Napisano 1 Czerwca 2024 Autor Napisano 1 Czerwca 2024 Projekt Oncilla 4x4 na ukończeniu, pozostało niewiele do zrobienia. 5 Cytuj
stakov Napisano 15 Lipca 2024 Autor Napisano 15 Lipca 2024 Oncilla dostała parę gratów na garba, tj. wciągarka, uzbrojenie NSV 12,7 mm, zawiasy drzwi. Pozostało tylko wykonać siedzenia desantu dokończyć wieżyczkę i finito. 2 Cytuj
stakov Napisano 22 Września 2024 Autor Napisano 22 Września 2024 Wieżyczka z zamontowanym NSV zrobiona, wnętrze pojazdu na ukończeniu, pozostało tylko siedzisko operatora i kilka drobnostek tj. lusterka, zaczep, skrzynia na kanistry. Do końca tygodnia planuję wykonać próbne wydruki, które zamieszczę na forum. 7 Cytuj
stakov Napisano 8 Marca Autor Napisano 8 Marca Projekt skończony, foty sklejonego i pomalowanego modelu wkrótce. 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 8 Marca Napisano 8 Marca Dobre bo polskie..... https://defence24.pl/sily-zbrojne/oncilla-poszla-na-wojne na cywilnych blachach.... Porównanie prototypu z wieżą załogową i produkt seryjny z wieżą zdalnie sterowaną. 1 Cytuj
stakov Napisano 29 Kwietnia Autor Napisano 29 Kwietnia Cześć, Projekt Oncilla 4x4 dobiegł końca, poniżej fotki pojazdu który zaprojektowałem i wykonałem w druku 3d. Zapraszam również do obejrzenia galerii. 4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi