Jump to content

T-55AM Skif 1:35

Tomek Mroczkowski
 Share

Recommended Posts

Kolejne arcydzieło, ale według mnie wyszedł dobrze

model wiadomo SKIF

jedyne co mi się udało to...Antenka!

odrazu informuje kalki się rozsypały, ale że ja mądra głowa żem wziął inne i nawet lepiej pasują

Dośc paplania zdjęcia

krytykujcie i oceniajcie (choć pewnie będziecie robic to pierwsze)

09e4f847b0ca3e63.jpg

04d542f289e2918f.jpg

07f229991e90ba4a.jpg

9023ebce34a2d8ac.jpg

bc6b4f21427cb050.jpg

9edfbc9dff97d376.jpg

0a342068cbe2e828.jpg

07394cd39be5bc8a.jpg

nie bicie mocno idalnie nigdy nie zrobię

Więc tak przed malowaniem powinienieś trochę szpachlą tu i tam pozatykać dziury [sam robic tego nienawidzę ] prócz tego model sklejony całkiem nieźle wash nie najlepszy za bardzo rzuca się w oczy a te "ślady" czarne ma bokach wygladają szpetnie jesli się da to zmyj je i zamalój.

Jęśli poprawisz te błędy model bedzie ok.

Mój t-55 am narazie ma skończony kadłub i czeka na skończenie wieży dodałem mu koła i gaski z trumpka.

Pewny jesteś co do rdzy na błotnikach i zbiornikach? One przypadkiem nie były z aluminium? A boczne fartuchy to guma, więc raczej też nie zardzewieje. Następnym razem obejrzyj dokładniej zdjęcia oryginału.

Pozdrawiam

Pewny jesteś co do rdzy na błotnikach i zbiornikach? One przypadkiem nie były z aluminium? A boczne fartuchy to guma, więc raczej też nie zardzewieje. Następnym razem obejrzyj dokładniej zdjęcia oryginału.

Pozdrawiam

No na kilku zdjęciach widziałem

A zbiorniki czyste są przecież

A boczne fartuch są zamalowane jutro dam nowe zdjęcia z ciemniejszym washem

Chodziło mi o zbiorniki na błotnikach. A tak przy okazji to zauważyłem jeszcze że jedna gąsienica jest założona nie w ta stronę

Zerknij tu:

http://www.thetankmaster.com/ENGLISH/AFV/T55AM2_1.asp

http://www.thetankmaster.com/ENGLISH/AFV/T-55AM_1.asp

http://www.primeportal.net/tanks/ulrich_wrede/t-55am2b/

Pozdrawiam

Nie wiem jakie są gąski w trumpku. W tej wersji czołgu powinny być takie jak w T-72.

Wersji AM2 w plamach sobie nie przypominam, zwykłe T-55 mogły mieć plamy białe zmywalne w warunkach zimowych albo całe malowanie żółto-zielone w krajach arabskich. W Czechosłowacji też się plamy zdarzały.

Pozdrawiam

Widze u ze postepy ida w dobra strone, ladnie pomalowany itd. Jednak sugerowalbym zanim zabierac sie za bloto itp, popracowac nad sklejaniem, szlifowaniem laczenia form itp, potem opanowac malowanie (tu jest ok), potem wstapic na wyzsze sciezki i zaczac "eksploatowac".