Tomek Mroczkowski Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Kolejne arcydzieło, ale według mnie wyszedł dobrze model wiadomo SKIF jedyne co mi się udało to...Antenka! odrazu informuje kalki się rozsypały, ale że ja mądra głowa żem wziął inne i nawet lepiej pasują Dośc paplania zdjęcia krytykujcie i oceniajcie (choć pewnie będziecie robic to pierwsze) nie bicie mocno idalnie nigdy nie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Więc tak przed malowaniem powinienieś trochę szpachlą tu i tam pozatykać dziury [sam robic tego nienawidzę ] prócz tego model sklejony całkiem nieźle wash nie najlepszy za bardzo rzuca się w oczy a te "ślady" czarne ma bokach wygladają szpetnie jesli się da to zmyj je i zamalój. Jęśli poprawisz te błędy model bedzie ok. Mój t-55 am narazie ma skończony kadłub i czeka na skończenie wieży dodałem mu koła i gaski z trumpka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 wash nie najlepszy za bardzo rzuca się w oczy a te "ślady" czarne ma bokach wygladają szpetnie jesli się da to zmyj je i zamalój wash to taki jasny piasek ma imitować no z zaciekami nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Ten wash wygląda jakby ktoś wylał tam rozcięczona rdzawą farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 nom wash i te zacieki na bokach nie za bardzo, gąsienice trochę czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Pewny jesteś co do rdzy na błotnikach i zbiornikach? One przypadkiem nie były z aluminium? A boczne fartuchy to guma, więc raczej też nie zardzewieje. Następnym razem obejrzyj dokładniej zdjęcia oryginału. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Pewny jesteś co do rdzy na błotnikach i zbiornikach? One przypadkiem nie były z aluminium? A boczne fartuchy to guma, więc raczej też nie zardzewieje. Następnym razem obejrzyj dokładniej zdjęcia oryginału. Pozdrawiam No na kilku zdjęciach widziałem A zbiorniki czyste są przecież A boczne fartuch są zamalowane jutro dam nowe zdjęcia z ciemniejszym washem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Chodziło mi o zbiorniki na błotnikach. A tak przy okazji to zauważyłem jeszcze że jedna gąsienica jest założona nie w ta stronę Zerknij tu: http://www.thetankmaster.com/ENGLISH/AFV/T55AM2_1.asp http://www.thetankmaster.com/ENGLISH/AFV/T-55AM_1.asp http://www.primeportal.net/tanks/ulrich_wrede/t-55am2b/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 kat mam pytanko do ciebie odnosnie tego czolgu czy mozna do niego zamontować gaski z trumpka? oraz czy jest możliwe jakieś kamo a nie jednokolorowe malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Nie wiem jakie są gąski w trumpku. W tej wersji czołgu powinny być takie jak w T-72. Wersji AM2 w plamach sobie nie przypominam, zwykłe T-55 mogły mieć plamy białe zmywalne w warunkach zimowych albo całe malowanie żółto-zielone w krajach arabskich. W Czechosłowacji też się plamy zdarzały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Widze u ze postepy ida w dobra strone, ladnie pomalowany itd. Jednak sugerowalbym zanim zabierac sie za bloto itp, popracowac nad sklejaniem, szlifowaniem laczenia form itp, potem opanowac malowanie (tu jest ok), potem wstapic na wyzsze sciezki i zaczac "eksploatowac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 dlaczego nikt jeszcze nie powiedział o niezaszpachlowanych śladach łączenia ?;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 dlaczego nikt jeszcze nie powiedział o niezaszpachlowanych śladach łączenia ?;D Jak nie, w poscie przed twoim wspominam o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Jak nie, w poscie przed twoim wspominam o tym. sory nie doczytalem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Kalki udane, nawet widać że wziąłeś z jubileuszowego Su-20 A co się stało z resztą modelu? Te fartuchy z czanym czymś mnie nie przekonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Te fartuchy z czanym czymś mnie nie przekonują. ej powiedz co to miało symbolizować bo widze że nie tylko ja nie wiem co to to czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Zmyta farba z gumianych osłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 z gumianych osłon które przy okazji rdzewieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 One nie rdzewieją to miało syf oddawać a nie rdze zaraz dam poprawionego T-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 Bez "pseudo zacieków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi