Luck82 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Witajcie, poniżej kilka zdjęć mojej interpretacji dla Panzerkampfwagen IV Ausf. D. Zależało mi przede wszystkim, aby model fajnie prezentował się na półce, nawet jeśli nie do końca jest on zgodny z oryginałem. Model zrobiony według mojego pomysłu, bez korzystania ze zdjęć referencyjnych. Edytowane 20 Kwietnia przez Luck82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck82 Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck82 Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck82 Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia 1 godzinę temu, Luck82 napisał: ... kilka zdjęć mojej interpretacji dla Panzerkampfwagen IV Ausf. F. Tytuł Galerii - "Tamiya 35374 Czołg Panzerkampfwagen IV Ausf. F" Nie wiem skąd pomysł że to wersja F i w dodatku modelu Tamiya 35374. Model mało co przypomina wersję F i ma części które nie występują w modelu 35374. Link do sklepu z tym modelem dla porównania - https://www.mojehobby.pl/products/German-Tank-Panzerkampfwagen-IV-Ausf.F.html Dwie fotki z tej stronki - Popatrz na swój model i fotki jak on powinien wyglądać w wersji "F". Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck82 Napisano 20 Kwietnia Autor Share Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Tak, masz rację. Chodzi o model Tamiya 35096, czyli wersje „D”. Dzięki za zwrócenie uwagi. Edytowane 21 Kwietnia przez Luck82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 20 Kwietnia Share Napisano 20 Kwietnia Ten stary wypust Tamki do straszna padaka, ale efekt końcowy twojej pracy mi się podoba. Dodatki i figurki dodają życia. Jest na co rzucić okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck82 Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) Dzięki. Figurki od Miniart (35370), dodatki od Miniart (35370 oraz 35363). Część dodatków zrobiona własnoręcznie, jak chociażby deski i siatka maskująca na wieży czołgu, czy paski przy karabinach, których nie było. Co do dodatków własnoręcznie robionych, to jeszcze cały czas eksperymentuję z materiałami i efektem końcowym. Podobnie z malowaniem figurek. Co do modelu, na pewno dużym atutem jest tu cena i łatwość w jego złożeniu, co pozwala na przyjemne i sprawne przejście do etapu malowania i wykończenia modelu oraz jednocześnie na bezstresowe eksperymentowanie zarówno z malowaniem, jak i z różnymi technikami wykańczania modelu. Edytowane 21 Kwietnia przez Luck82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Jak by poodklejać te deski, siatki z wieży to było by lepiej , potencjał na przyszłość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck82 Napisano 22 Kwietnia Autor Share Napisano 22 Kwietnia Dzięki. A co do desek i siatki, to dołożyłem je, bo brakowało mi tu trochę dodatkowej faktury/struktury i koloru na modelu, a zależało mi też na trochę mniej klasycznym wyglądzie czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi