Seb Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 (edytowane) Tak sobie już od dwóch miesięcy grzebię przy tym modelu, powoli zbliża się czas malowania, jeszcze tylko kilka pierdół. Będzie to Tygrys z "Das Reich" nr S33. Głównie wzorowałem się na tych zdjęciach: Przy czym drugie zdjęcie przedstawia czołg w czasie bitwy na łuku kurskim, a pierwsze pochodzi z listopada 43', na krótko przed zniszczeniem S33. Na razie wygląda to tak: Pytanko: Macie jakiś sposób na umycie tak przygotowanego modelu przed malowaniem, tak żeby wszystko nie odpadło ? Poprzedniego Tygrysa potraktowałem spirytusem pryskanym z aero. Edytowane 4 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 To maluj. Bo chciałbym obejrzeć efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Mój ulubiony czołg.A może woda z mydłem do umycia?A ja zasiadam w pierwszym rzędzie i czekam na opadniecie kopary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Co oznacza to "Fruhe"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Co oznacza to "Fruhe"? Miałeś kiedykolwiek język niemiecki?! Frühe - wczesny Mój ulubiony czołg.A może woda z mydłem do umycia? Za dużo delikatnych elementów fototrawionych aby po prostu, wrzucić model do miseczki z wodą i mydłem. Macie jakiś sposób na umycie tak przygotowanego modelu przed malowaniem, tak żeby wszystko nie odpadło ? Mam identyczny sposób, jak Ty - czyli aero i spryskuję dokładnie spirytusem, lub kiedyś także spryskiwałem wodą z rozcieńczonym w niej płynem do naczyń "ludwik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Miałeś kiedykolwiek język niemiecki?! Frühe - wczesny Nie do końca tak jest, owszem, z małej litery, to by się zgadzało, pisane z dużej odnosi się do pory dnia, wczesna pora dnia, poranek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Dokładnie mówiąc, jest tak jak napisałeś, lecz w przypadku modeli pojazdów niemieckich zarówno producenci, jak i sami modelarze zapisują bardzo często oznaczenie wersji z dużej litery (Späte, Frühe). Zresztą nie czarujmy się znając nawet, tylko podstawy niemieckiego, bardzo łatwo się domyślić czego dotyczy to słowo w przypadku czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Do co mycia, to kilka razy zanurz go w wodzie z płynem do mycia naczyń, a po tym denaturat miękkim pędzelkiem. Nawet Vallejo się trzyma Edit: Mod ciul! (do reggy'ego po znajomości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 To maluj. Bo chciałbym obejrzeć efekt Proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Śliczniusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 No to mnie zagiołeś ja właśnie dłubię z academy i właśnie chę zrobic dokładnie to samo wzorujac się na tym modelu http://www.scaleworkshop.com/workshop/tigeris33cw_1.htm Jest tak genialny że niemoge się na patrzeć twój będzie zapewne równie dobry bo mój na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 No to mnie zagiołeś ja właśnie dłubię z academy i właśnie chę zrobic dokładnie to samo wzorujac się na tym modeluhttp://www.scaleworkshop.com/workshop/tigeris33cw_1.htm Jest tak genialny że niemoge się na patrzeć twój będzie zapewne równie dobry bo mój na pewno nie. Też trochę się na tym modelu wzoruje, ale kilku błędów merytorycznych autor się nie ustrzegł, ale i tak jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Dokładnie mówiąc, Späte Dokładnie mówiąc, to z tego co pamiętam z niemieckiego to Spät Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi