Avi Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Kolory są prawie idealne jak w rzeczywistości. bez przesady A co do modelu - wywalić pilotów, zrobić NACIĄGI (KONIECZNIE!!!!!) i zmienić malowanie na morskie (takie jak powinno być, a nie 'w miarę zbliżone). Resztę już napisali przedmówcy No i nie popadać w samozachwyt, bo modelikowi naprawdę DUUUUŻO jeszcze brakuje, żeby go chociaż przyzwoicie wykonanym nazwać. Jak ktoś chce mogę poopowiadać różne historie związane z II wojną światową Very Happy Też czytamy książki ps.: I nie sugeruj się tym co Revell podaje w instrukcji malowania (najczęściej są to BZDURY, jak u większości producentów) - znajdź schemat w literaturze lub w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 No i nie popadać w samozachwyt Avi nie popadam... zmienić malowanie na morskie (takie jak powinno być, a nie 'w miarę zbliżone). To jest malowanie morskie. Jak nie masz pewności to poszukaj w necie albo w dobrych książkach. ps.: I nie sugeruj się tym co Revell podaje w instrukcji malowania (najczęściej są to BZDURY, jak u większości producentów) - znajdź schemat w literaturze lub w necie. Czy uważasz że pomalowałem go zgodnie z instrukcją? ... Nie. Jest on pomalowany zgodnie z tym co pisze w moich źródłach. Nie będe wymieniał z czego to brałem bo jest tego naprawdę dużo. A to co piszą tam to jest czysta prawda. Wielokrotnie juz sie przekonałem, że to prawda. Zawsze próbuje zrobić model w ten sposób, aby był on zgodny z rzeczywistością. Ten model jest pomalowany akurat pędzlem, więc może być trochę rażący wśród modeli pomalowanych aerografem. Schematów malowania samolotów i nie tylko mam ich bardzo dużo, więc jak uważasz że źle jest pomalowany to jesteś w błędzie mój kolego. Mogę powiedzieć tylko tyle, że kolory są praktycznie identyczne jak w rzeczywistości. Inaczej by to wyglądało jak bym pomalował aerografem. Gwarantuję ci ;P PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Ok, widocznie się na tym nie znam . Już się nie wtrącam do tematu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Liteonit1 -słuchaj doświadczonych modelarzy ,model po względem kolorów spartolony i dłuuuuuuuuuuga modelarska nauka przed Tobą kolego ,ale praca czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 model po względem kolorów spartolony No to jest twoje zdanie, lecz jednak kolory jak już wielokrotnie powtarzałem sie są praktycznie idealne jak w rzeczywistości. Poszukajcie sobie w necie albo w dobrych książkach malowania Fairey'a Swordfish'a po roku 1942. A co do wersji Mk.II to rzeczywiście zrobiłem błąd nie wycinając tego skrawka który zakreślił "mac eyka". Teraz niech stoi na półce. Jak będę miał czas to wyciagnę też pilotów :PP PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Hm, a mógłbyś wrzucić skan schematu którym się sugerowałeś bądź też stronę z tymże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Na zdjęciu zaznaczyłem ci gdzie należy to wyciąć. A posiadasz może zdjęcia wnętrza tegoż samolotu, w tej wersji o której mówisz ? Już postąpiłem wedle tej instrukcji, ale pojawił się problem co umieścić w tej sporej dziurze któa się teraz pojawiła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Wg mnie to ten samolot skoro jest w malowaniu wprowadzonym w 1942 roku powinien mieć kamuflaż Dk Sea Gray/ Dk Slate Gray/ Sky Gray A ma Ocean Gray (?) oraz Dk Green czyli Temporary Land Scheme z RAF, a to była maszyna FAA. Ale to przecież drobiazgi, nieprawdaż? ps.; miałem się nie wypowiadać - nie wyszło jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 dokładnie tak jak piszesz, dobrą pomocą w takich sytuacjach jest http://www.jadar.com.pl/agama/farby-pl.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 A posiadasz może zdjęcia wnętrza tegoż samolotu, w tej wersji o której mówisz ? Już postąpiłem wedle tej instrukcji, ale pojawił się problem co umieścić w tej sporej dziurze któa się teraz pojawiła. Na początek może tu http://www.internetmodeler.com/2000/february/aviation/swordfish.htm lub tu http://hsgalleries.com/swordfishjb_1.htm albo tu http://www.modelingmadness.com/reviews/allies/gb/cleaverswordfish.htm ten link też się przyda http://www.modellversium.de/galerie/9-flugzeuge-militaer-bis-1949/776-fairey-swordfish-mki-floatplane.html Oczywiście to wszystko są modele, ale myślę, że fotki będą pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi