GreGG24 Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Model zacząłem sklejać jeszcze zimą, stąd też pomysł, aby wykonać go w atrakcyjnym malowaniu zimowym. Lotnictwo rumuńskie wykorzystywało samoloty Henschel 129 w wersji bombowej B2 na froncie wschodnim, w sumie latały na nich trzy eskadry bombowe. Model firmy Italeri w skali 1:72, malowany farbami Gunze i Tamiya. Kamuflaż zimowy wykonałem, używając płynu heavy chipping firmy AK Interactive, wzór malowałem białym matowym z Tamiyi, po wyschnięciu zmyłem część malowania, aby przypominał zużyty kamuflaż wykonany zmywalną farbą. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja Share Napisano 6 Maja Dawno Cię Grzegorz nie było, świetny Henschel . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja 3 godziny temu, barszczo napisał: Dawno Cię Grzegorz nie było, świetny Henschel . Dzięki, Paweł, w zimie trochę za zimno było w ogrodzie zimowym, a tam maluję. Ale w najbliższych miesiącach i tygodniach będzie tego więcej, z tym że raczej pojazdów, a nie samolotów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrpas Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja Tylko jeśli bombowy to zgubił gdzieś podkadłubowe zaczepy do tych bomb… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Maja Share Napisano 8 Maja W dniu 6.05.2024 o 16:02, GreGG24 napisał: Ale w najbliższych miesiącach i tygodniach będzie tego więcej, z tym że raczej pojazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 13 Maja Autor Share Napisano 13 Maja W dniu 8.05.2024 o 11:18, qrpas napisał: Tylko jeśli bombowy to zgubił gdzieś podkadłubowe zaczepy do tych bomb… Tak, miałem niestety wersję z działkiem, okazało się, że nie ma tych podkadłubowych wyrzutników. Muszę jeszcze przejrzeć swoją skrzynkę z resztkami, chyba miałem coś po eduardowskim Bf 110, to uzupełnię razem z bombami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi