KARPIU Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Witam, chciałbym zaprezentować wam moja pierwsza dioramę w scenerii śnieżnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 z czego jest śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Niezłe, podobną dioramę ale ze znacznie większym czołgiem widziałem w ... Moskwie, tyle że nie Ardeny a "gdzieś" na wschodzie Praca ma klimacik tylko śnieg się błyszczy jakoś tak i całość dość jednostajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 KARPIU, czy Ty ten czołg malowałeś w ogóle? Rzeczywiście trochę monotonna sceneria. Nie ma na czym oka zawiesić, bo czołg wygląda jakby stał tam i czekał na kompletne zasypanie Jeżeli jest w ruchu, to skąd śnieg z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 fakt, nakładając śnieg czy błoto trzeba to przemyśleć bo jakoś tak na gąsienicach to by nie było w jadącym, trzeba zwrócić uwage gdzie mogło byc ciepło i śnieg by się roztopił, gdzie drzwi itp. by się otwierały etc. ale nadal nie wiem jak sie robi śnieg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 ,,Dioramka'' jest spoko, może bardziej jako podstawka. Co do przedmówców, ten czołg jest raczej opuszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Śnieg jest super . Jedna moja uwaga - Tygrysy królewskie nie były raczej malowane na szaro. O wiele za dużo śniegu na pojeździe. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARPIU Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Śnieg to najzwyklejsza soda oczyszczona. jak dla mnie idealnie robi za śnieg. No może jednak podstawka monotonna jest, choć porobiłem kilka góreczek ale na zdjęciu je słabo widać. W zamyśle czołg maił "stać" na pozycji czyli się nie poruszał. No malowanie Tygrysa jest nierealistyczne ale robiłem go jako mój 1 model i gdzieś w tedy miałem zgodności kolorystyczne, dlatego też postanowiłem to zamaskować śniegiem. Dzięki za uwagi, zastosuje je w kolejnych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Nie jest zła ta dioramka (jak na pierwszą). Kolor szlachetnego tygrysa coś mi nie pasuje(wydaje mi się czy tam jest panzergrau? ) jak dla mnie ta diorama trochę jest za statyczna... Ale idziesz w dobrym kierunku ;) Tak trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi