KARPIU Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Witam, chciałbym zaprezentować wam moja pierwsza dioramę w scenerii śnieżnej. Cytuj
Jendrass1 Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 Niezłe, podobną dioramę ale ze znacznie większym czołgiem widziałem w ... Moskwie, tyle że nie Ardeny a "gdzieś" na wschodzie Praca ma klimacik tylko śnieg się błyszczy jakoś tak i całość dość jednostajna. Cytuj
Nexus Napisano 5 Października 2008 Napisano 5 Października 2008 KARPIU, czy Ty ten czołg malowałeś w ogóle? Rzeczywiście trochę monotonna sceneria. Nie ma na czym oka zawiesić, bo czołg wygląda jakby stał tam i czekał na kompletne zasypanie Jeżeli jest w ruchu, to skąd śnieg z tyłu? Cytuj
krzychu-onisk Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 fakt, nakładając śnieg czy błoto trzeba to przemyśleć bo jakoś tak na gąsienicach to by nie było w jadącym, trzeba zwrócić uwage gdzie mogło byc ciepło i śnieg by się roztopił, gdzie drzwi itp. by się otwierały etc. ale nadal nie wiem jak sie robi śnieg... Cytuj
Paweł94 Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 ,,Dioramka'' jest spoko, może bardziej jako podstawka. Co do przedmówców, ten czołg jest raczej opuszczony. Cytuj
jager27 Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 Śnieg jest super . Jedna moja uwaga - Tygrysy królewskie nie były raczej malowane na szaro. O wiele za dużo śniegu na pojeździe. Pzdr Cytuj
KARPIU Napisano 6 Października 2008 Autor Napisano 6 Października 2008 Śnieg to najzwyklejsza soda oczyszczona. jak dla mnie idealnie robi za śnieg. No może jednak podstawka monotonna jest, choć porobiłem kilka góreczek ale na zdjęciu je słabo widać. W zamyśle czołg maił "stać" na pozycji czyli się nie poruszał. No malowanie Tygrysa jest nierealistyczne ale robiłem go jako mój 1 model i gdzieś w tedy miałem zgodności kolorystyczne, dlatego też postanowiłem to zamaskować śniegiem. Dzięki za uwagi, zastosuje je w kolejnych pracach. Cytuj
Ironkamil Napisano 6 Października 2008 Napisano 6 Października 2008 Nie jest zła ta dioramka (jak na pierwszą). Kolor szlachetnego tygrysa coś mi nie pasuje(wydaje mi się czy tam jest panzergrau? ) jak dla mnie ta diorama trochę jest za statyczna... Ale idziesz w dobrym kierunku ;) Tak trzymać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi