Ostach Napisano 12 Października 2008 Napisano 12 Października 2008 Co do ramy faktycznie jest prześwit i tez mi się to nie podoba ale raczej już nie będę tego zmieniałAle to chyba nie aż taki duży problem. Popraw zwłaszcza ten jasny szary. zastanawiam się nad tymi liniami i tu pytanie model był już malowany sido to nie stanowi problemu? I jeszcze pytanie jak to prawidłowo zrobic i czym. Zasidoluksować problemu nie będzie, ale ścierać wash potem może być problem przy wysuniętym podwoziu. Chociaż w sumie linie da sie jakoś zapuścić. A jak?viewtopic.php?t=6669 Cytuj
krzychu-onisk Napisano 12 Października 2008 Napisano 12 Października 2008 Co do ramy faktycznie jest prześwit i tez mi się to nie podoba ale raczej już nie będę tego zmieniał. no właśnie chodziło o prześwitywanie, jak na to że prześwituje dostaje odp. "radze popatrzyć na zdjęcia" no to daje o co mi chodzi... Cytuj
Lucas HS Napisano 12 Października 2008 Napisano 12 Października 2008 Oczywiście Toyo, nie możesz się mylić w tym temacie Ja dopiero co, wczoraj pierwszy raz miałem okazję zobaczyć szparkę w muzeum. siedziałem przy niej 2h i się przyglądałem Piękny samolot. Cytuj
GrzechuG Napisano 12 Października 2008 Napisano 12 Października 2008 natomiast zastanawiam się nad tymi liniami i tu pytanie model był już malowany sido to nie stanowi problemu? Witaj. Ja linie w swoim Migu robiłem już na pomalowanym samolocie. Zrobiłem je zaostrzonym ołówkiem 0,5mm. Może to i mało profesjonalne ale skuteczne. Link do galerii viewtopic.php?t=10022 Cytuj
mirage3 Napisano 12 Października 2008 Napisano 12 Października 2008 Co do ramy faktycznie jest prześwit i tez mi się to nie podoba ale raczej już nie będę tego zmieniał. no właśnie chodziło o prześwitywanie, jak na to że prześwituje dostaje odp. "radze popatrzyć na zdjęcia" no to daje o co mi chodzi... Następnym razem zacytuje tylko to co mi nie pasuje resztę wypowiedzi wyrzucę. Cytuj
Boros Napisano 13 Października 2008 Autor Napisano 13 Października 2008 Ciekawy pomysł z tym ołówkiem wieczorem zobaczę jak to wygląda na modelu próbnym. A co do ramy to myślę ze ją poprawie nie chciałem tego robic wcześniej bo nie wiedziałem jak będzie gdy nałożę farbę na sido a teraz jestem zdeterminowany i spróbuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi