bigmodel Napisano 4 Stycznia Autor Napisano 4 Stycznia Witam. Wózki jezdne wklejone, gąsienice z montowane i założone. Pierwsza przymiarka wykazała, że muszę dodać po jednym ogniwie na taśmę. I powinno być ok. 7 Cytuj
bigmodel Napisano 6 Stycznia Autor Napisano 6 Stycznia Wieża powoli się montuje. Przy okazji pierwsze malowanie. Lufa oraz działo pomalowane na SCC.15, reszta na Olive-Drab. 4 Cytuj
bigmodel Napisano Czwartek o 14:16 Autor Napisano Czwartek o 14:16 Poszukuje wymiarów drewnianych skrzynek: C-274 i C-310, na amunicję do 17 pdr. Ktoś posiada może takowe ?. Cytuj
bulik58 Napisano Czwartek o 15:17 Napisano Czwartek o 15:17 (edytowane) W dniu 24.09.2026 o 16:16, bigmodel napisał: Poszukuje wymiarów drewnianych skrzynek: C-274 i C-310, na amunicję do 17 pdr. Ktoś posiada może takowe ?. Wymiary te podobno nie są ogólnie dostępne w formie pisemnej. Ale trafiłem na takie dane - Typ C-274,oraz C-310 wersja Mk I (cokolwiek to znaczy) mieścił 2 pociski i posiadał w przybliżeniu : długość ok. 99 (39 cali) , szerokość 25 cm (10 cali) , wysokość 15 cm (6 cali) Edytowane Sobota o 07:14 przez bulik58 Cytuj
Witek Cisłak Napisano Czwartek o 18:55 Napisano Czwartek o 18:55 4 godziny temu, bigmodel napisał: Poszukuje wymiarów drewnianych skrzynek: C-274 i C-310, na amunicję do 17 pdr. Ktoś posiada może takowe ?. Jacuś, u ciebie to jak u pana Hilarego z okularami. On szukał a miał je na nosie, ty szukasz czegoś co masz pod nosem. Na tym rysunku masz te wymiary podane w calach w układzie długość x szerokość x wysokość. Stowage dimensions to są wymiary do składowania czyli zewnętrzne wymiary skrzynki potrzebne do zaplanowania składowania i transportu. Pomnóż wymiary przez 25,4 i będziesz miał w milimetrach. Pozdrowienia Witek 1 Cytuj
bigmodel Napisano Piątek o 04:27 Autor Napisano Piątek o 04:27 (edytowane) 12 godzin temu, Witek Cisłak napisał: Jacuś, u ciebie to jak u pana Hilarego z okularami. On szukał a miał je na nosie, ty szukasz czegoś co masz pod nosem. Na tym rysunku masz te wymiary podane w calach w układzie długość x szerokość x wysokość. Stowage dimensions to są wymiary do składowania czyli zewnętrzne wymiary skrzynki potrzebne do zaplanowania składowania i transportu. Pomnóż wymiary przez 25,4 i będziesz miał w milimetrach. Pozdrowienia Witek Dzięki. Coż, jak ktoś jest na wpół ślepy , to tak jest Znalazłem jeszcze odlewy skrzynek w 1:35, jakaś baza już jest, wymiary w miarę się zgadzają. Na początek, zrobię pojemnik C274, mam pociski HE, z AFV, spróbuję zrobić wersje otwartą z pociskami i drugą zamkniętą. Edytowane Piątek o 07:14 przez bigmodel 1 Cytuj
Lipstein Napisano Sobota o 19:34 Napisano Sobota o 19:34 (edytowane) Pogadać warto, też szukałem przy skrzynkach na pociski do amerykańskiej 105tki Masz drukarza na kalki na te skrzynki? Edytowane Sobota o 19:36 przez Lipstein Cytuj
bigmodel Napisano wczoraj o 07:08 Autor Napisano wczoraj o 07:08 (edytowane) 11 godzin temu, Lipstein napisał: Pogadać warto, też szukałem przy skrzynkach na pociski do amerykańskiej 105tki Masz drukarza na kalki na te skrzynki? Z drukiem kalkomanii, raczej nie powinno być problemu. Znajomy ma dojście do drukarza drukującego kalkomanie. Drukował nam kalkomanie do Rosomaków w 1:35. Do samej amunicji do 17 pdr, jest sporo materiałów, ale do skrzynek, to już nie za wiele. Może komuś się przyda. Edytowane wczoraj o 07:09 przez bigmodel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi