Jump to content

Recommended Posts

Posted

Właśnie zbieram się do sklejania tego modelu. Kupiłem go okazyjnie; Ravel 1/72. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki już od samego początku. Jakie problemy napotykaliście przy jego budowie. Za kilka dni podrzucę fortkę, będzie klarowniej i jaśniej

Posted

Kolego, to Twój pierwszy post, więc wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić... zapraszam tutaj -> viewforum.php?f=55

No i nie chodzi o Ravel'a, bo Ci to bujają w obłokach wybiegów modelek, tylko Revell'a

Posted

Ale kolega widzę, że nowy więc jeszcze nie wie jak sie "zachować" na forum :P(ja miałem tak samo) A pozatym czekamy na twoje zdjęcia...

Osobiście mam podobnego henkela he 111 tyle że z Italeri

Będe bacznie obserwować poczynania.

PZDR

Posted
Kolego, to Twój pierwszy post, więc wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić... zapraszam tutaj -> viewforum.php?f=55

No i nie chodzi o Ravel'a, bo Ci to bujają w obłokach wybiegów modelek, tylko Revell'a

zgadzam się z tym co napisałeś nowy na forum, ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory. Wszelkie sugestie wezmę pod uwagę, ale nadal proszę o rady i sygnały na co uważać.

Posted
ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory

Tym bardziej dobrze jest się przedstawić i napisać co się zrobiło, robi, albo się zrobi

Posted
ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory

Tym bardziej dobrze jest się przedstawić i napisać co się zrobiło, robi, albo się zrobi

Jesteś strasznie niecierpliwy

Już to zrobiłem zgodnie z Twoją sugestią (przynajmniej częściowo), ale jak wiemy topic znajduje się w innym miejscu

Posted

ooo a ja też się nie przedstawiałem... O.o

jachud3 ma tego he-111 to mu to podeśle to sie wypowie

Posted
Jakie problemy napotykaliście przy jego budowie

robiłem go dawno (jakieś.. 3 lata temu? :P) ale co nieco pamiętam. a więc tak: wnęki podwozia i samo podwozie. trochę problemów z odpowiednim spasowaniem.

silniki - dziura powstająca po przyklejeniu ich do kadłuba może nieco zniechęcać, ale zalepisz szpachlą i będzie git

teraz jeszcze bomby.. uważaj na zalepienie tego luku co jest do wersji bez bomb - mogą Ci te dwie "płozy" odchodzić od kadłuba.

nie ma co malować środka (tych komór za kabiną pilotów) tak szczegółowo - i tak nic nie widać. wystarczy pomalować wszystko na czarno.

owiewka się pięknie skleja. nic dodać, nic ująć.

jak skończysz, daj zdjęcia - zobaczę jak Ci wyszło

powodzenia!