adamclayton Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Właśnie zbieram się do sklejania tego modelu. Kupiłem go okazyjnie; Ravel 1/72. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki już od samego początku. Jakie problemy napotykaliście przy jego budowie. Za kilka dni podrzucę fortkę, będzie klarowniej i jaśniej Quote
Nexus Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Kolego, to Twój pierwszy post, więc wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić... zapraszam tutaj -> viewforum.php?f=55 No i nie chodzi o Ravel'a, bo Ci to bujają w obłokach wybiegów modelek, tylko Revell'a Quote
Liteonit1 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Ale kolega widzę, że nowy więc jeszcze nie wie jak sie "zachować" na forum :P(ja miałem tak samo) A pozatym czekamy na twoje zdjęcia... Osobiście mam podobnego henkela he 111 tyle że z Italeri Będe bacznie obserwować poczynania. PZDR Quote
adamclayton Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Kolego, to Twój pierwszy post, więc wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić... zapraszam tutaj -> viewforum.php?f=55No i nie chodzi o Ravel'a, bo Ci to bujają w obłokach wybiegów modelek, tylko Revell'a zgadzam się z tym co napisałeś nowy na forum, ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory. Wszelkie sugestie wezmę pod uwagę, ale nadal proszę o rady i sygnały na co uważać. Quote
Nexus Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory Tym bardziej dobrze jest się przedstawić i napisać co się zrobiło, robi, albo się zrobi Quote
adamclayton Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory Tym bardziej dobrze jest się przedstawić i napisać co się zrobiło, robi, albo się zrobi Jesteś strasznie niecierpliwy Już to zrobiłem zgodnie z Twoją sugestią (przynajmniej częściowo), ale jak wiemy topic znajduje się w innym miejscu Quote
Nexus Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Akurat nie mam co robić Samolocik czeka na modelarską środę, więc korzystam z chwili i męczę użytkowników forum Quote
krzychu-onisk Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 ooo a ja też się nie przedstawiałem... O.o jachud3 ma tego he-111 to mu to podeśle to sie wypowie Quote
Nexus Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 daro, no na jazdę to ja się nie zgadzam, ale na zawsze krzychu-onisk, miło, że się przyznałeś... zapraszam również do viewforum.php?f=55 I spowiadaj się Quote
jachud3 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Jakie problemy napotykaliście przy jego budowie robiłem go dawno (jakieś.. 3 lata temu? :P) ale co nieco pamiętam. a więc tak: wnęki podwozia i samo podwozie. trochę problemów z odpowiednim spasowaniem. silniki - dziura powstająca po przyklejeniu ich do kadłuba może nieco zniechęcać, ale zalepisz szpachlą i będzie git teraz jeszcze bomby.. uważaj na zalepienie tego luku co jest do wersji bez bomb - mogą Ci te dwie "płozy" odchodzić od kadłuba. nie ma co malować środka (tych komór za kabiną pilotów) tak szczegółowo - i tak nic nie widać. wystarczy pomalować wszystko na czarno. owiewka się pięknie skleja. nic dodać, nic ująć. jak skończysz, daj zdjęcia - zobaczę jak Ci wyszło powodzenia! Quote
Recommended Posts