adamclayton Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Właśnie zbieram się do sklejania tego modelu. Kupiłem go okazyjnie; Ravel 1/72. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki już od samego początku. Jakie problemy napotykaliście przy jego budowie. Za kilka dni podrzucę fortkę, będzie klarowniej i jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Kolego, to Twój pierwszy post, więc wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić... zapraszam tutaj -> viewforum.php?f=55 No i nie chodzi o Ravel'a, bo Ci to bujają w obłokach wybiegów modelek, tylko Revell'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Ale kolega widzę, że nowy więc jeszcze nie wie jak sie "zachować" na forum :P(ja miałem tak samo) A pozatym czekamy na twoje zdjęcia... Osobiście mam podobnego henkela he 111 tyle że z Italeri Będe bacznie obserwować poczynania. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamclayton Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Kolego, to Twój pierwszy post, więc wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić... zapraszam tutaj -> viewforum.php?f=55No i nie chodzi o Ravel'a, bo Ci to bujają w obłokach wybiegów modelek, tylko Revell'a zgadzam się z tym co napisałeś nowy na forum, ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory. Wszelkie sugestie wezmę pod uwagę, ale nadal proszę o rady i sygnały na co uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory Tym bardziej dobrze jest się przedstawić i napisać co się zrobiło, robi, albo się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamclayton Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 ale kilka rzeczy już zrobiłem do tej pory Tym bardziej dobrze jest się przedstawić i napisać co się zrobiło, robi, albo się zrobi Jesteś strasznie niecierpliwy Już to zrobiłem zgodnie z Twoją sugestią (przynajmniej częściowo), ale jak wiemy topic znajduje się w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Akurat nie mam co robić Samolocik czeka na modelarską środę, więc korzystam z chwili i męczę użytkowników forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Oj Nexus, "młody - " jazdę Tobie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 ooo a ja też się nie przedstawiałem... O.o jachud3 ma tego he-111 to mu to podeśle to sie wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 daro, no na jazdę to ja się nie zgadzam, ale na zawsze krzychu-onisk, miło, że się przyznałeś... zapraszam również do viewforum.php?f=55 I spowiadaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Jakie problemy napotykaliście przy jego budowie robiłem go dawno (jakieś.. 3 lata temu? :P) ale co nieco pamiętam. a więc tak: wnęki podwozia i samo podwozie. trochę problemów z odpowiednim spasowaniem. silniki - dziura powstająca po przyklejeniu ich do kadłuba może nieco zniechęcać, ale zalepisz szpachlą i będzie git teraz jeszcze bomby.. uważaj na zalepienie tego luku co jest do wersji bez bomb - mogą Ci te dwie "płozy" odchodzić od kadłuba. nie ma co malować środka (tych komór za kabiną pilotów) tak szczegółowo - i tak nic nie widać. wystarczy pomalować wszystko na czarno. owiewka się pięknie skleja. nic dodać, nic ująć. jak skończysz, daj zdjęcia - zobaczę jak Ci wyszło powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi