Marcin_C Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Witam. Tytułem wstępu, ta relacja to początek długiej serii modeli. Znalazłem sobie fajny temat i mam zamiar konsekwentnie się go trzymać. Temat pokrywa zarówno lotnictwo jak i broń pancerną. Na pierwszy ogień idzie T-55 od Italeri czyli z tego co się orientuje przepak starego modelu ESCI. Nie jest to Tamiya ale jest i tak o niebo lepszy od Trumpetera, z którym chwilowo utknąłem. Model składa się jak klocki lego, wymaga niewiele CA w ramach szpachlowania, robię to nawet momentami na wyrost. Zdjęcia pojawią się, gdy będę miał kadłub i wieżę sklejone przed położeniem podkładu. Z racji tego, że jest to w sumie pierwszy pojazd pancerny, który ma szanse zostać ukończony postaram się przećwiczyć na nim wszystkie znane techniki modelarstwa pancernego. Malowanie pojazdu wynika z wybranego przeze mnie tematu. T-55 będzie nosił barwy jednej z syryjskich jednostek pancernych z okresu walk o Wzgórza Golan w 1973 roku, w trakcie Wojny Yom Kippur. Pozdrawiam. Zdjęcia we czwartek. Niech moc będzie z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Szkoda, Marcinie że fotki będą dopiero w czwartek - niemniej czekam, bo T-55 i to z wojny Yom Kippur to temat bardzo atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 bo T-55 i to z wojny Yom Kippur to temat bardzo atrakcyjny. Zgadzam się w 100% Czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Szkoda, Marcinie że fotki będą dopiero w czwartek - niemniej czekam, bo T-55 i to z wojny Yom Kippur to temat bardzo atrakcyjny. W sobotę biorę ślub, cud, że mam czas na modelowanie ale fotki będą spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Baa nie dość że wojna Yom Kippur to zacny temat ale i T -55 też fajny. Swoją drogą mnie też zaczynają kręcić te klimaty, jak następnym razem będę w kraju nad Nilem muszę pójść zobaczyć panoramę "6 Października" dużo materiału poglądowego będzie. Jeśli ktoś wybierał by się na wycieczkę w tamten rejon serdecznie zachęcam do odwiedzenia tego muzeum, jak co służę wskazówkami dojazdu. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA (tak na zapas), przechodziłem przez to dokładnie rok temu. . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Baa nie dość że wojna Yom Kippur to zacny temat Taaa, a do tego Yom Kippur już jutro (czwartek 9 października - 10 Tishri) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi