Constructor Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Mam problem z malowaniem podziałów na ośłonach kabin, owiewkach itp. Za kazdym razem gdy pomaluję ten przezroczysty plastik, to farba się na nim zamienia w taką "gumę", tak jakby farba nie wyschła do końca. Nawet po nałożeniu podkładu pojawia się ten problem :( Jak powinno się malować te elementy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Jakimi farbami malujesz? Ja po prostu biorę Pactrę i maluję. Warstwa farby jest ok, tylko ciężko mi czasem utrzymać łapę w linii i krzywo mi to wychodzi... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Hmm...przy malowaniu emaliami nigdy sie z czyms takim nie spotkalem. Moze to problem tej konkretnej farby, ktorej uzywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Kermit, erkamo, używam właśnie pactry i jak malowałem Grummana to do owiewki używałem A120 Dark Sea Blue, no 2 dni wysychało i jeszcze jak guma była, ale ja mam jakiegoś pecha boza każdym razem mi to nie idzie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Felerna farba? Czy masz tak też z innymi kolorami? Malowałem oszklenia różnymi farbami, Revell, Humbrol, Pactra i na dobrą sprawę, maluje się tak samo jak na plastiku zwykłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bnk_one Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 ja miałem już taki problem, i dotyczyło to właśnie farby od Pactry, farba schłą wolno i zamiast być matowa to błyszczała, nie kryła dobrze, nawet 5 minutowe mieszanie nic nie pomagało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 gulus, bnk_one no właśnie mam zawsze tak z Pactrami, że są błyszczące i są jak guma nawet po tygodniowym wysychaniu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi