Constructor Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 Mam problem z malowaniem podziałów na ośłonach kabin, owiewkach itp. Za kazdym razem gdy pomaluję ten przezroczysty plastik, to farba się na nim zamienia w taką "gumę", tak jakby farba nie wyschła do końca. Nawet po nałożeniu podkładu pojawia się ten problem :( Jak powinno się malować te elementy? Cytuj
Kermit Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 Jakimi farbami malujesz? Ja po prostu biorę Pactrę i maluję. Warstwa farby jest ok, tylko ciężko mi czasem utrzymać łapę w linii i krzywo mi to wychodzi... Pozdrawiam Cytuj
erkamo Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 Hmm...przy malowaniu emaliami nigdy sie z czyms takim nie spotkalem. Moze to problem tej konkretnej farby, ktorej uzywasz? Cytuj
Constructor Napisano 11 Października 2008 Autor Napisano 11 Października 2008 Kermit, erkamo, używam właśnie pactry i jak malowałem Grummana to do owiewki używałem A120 Dark Sea Blue, no 2 dni wysychało i jeszcze jak guma była, ale ja mam jakiegoś pecha boza każdym razem mi to nie idzie :( Cytuj
gulus Napisano 11 Października 2008 Napisano 11 Października 2008 Felerna farba? Czy masz tak też z innymi kolorami? Malowałem oszklenia różnymi farbami, Revell, Humbrol, Pactra i na dobrą sprawę, maluje się tak samo jak na plastiku zwykłym. Cytuj
bnk_one Napisano 11 Października 2008 Napisano 11 Października 2008 ja miałem już taki problem, i dotyczyło to właśnie farby od Pactry, farba schłą wolno i zamiast być matowa to błyszczała, nie kryła dobrze, nawet 5 minutowe mieszanie nic nie pomagało ... Cytuj
Constructor Napisano 12 Października 2008 Autor Napisano 12 Października 2008 gulus, bnk_one no właśnie mam zawsze tak z Pactrami, że są błyszczące i są jak guma nawet po tygodniowym wysychaniu :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi