Jump to content

Takom BV 206s 1:35

adamkijak
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich 

Model ukończony, Takom zazwyczaj kojarzy mi się z jakością ale tutaj dali dupy. Te gumowe gąski są strasznie sztywne i za krótkie, rozciągnięcie pomaga, niestety koła i zawieszenie nie daje rady i się nagina. Przedni pojazd jeszcze jakoś wyszło, ale drugi to już dupa. 
Jeżeli chodzi o siatkę maskująca to produkt od AFV to zwykła kalka i rozsypała się na proszek jak tylko zacząłem ją układać na modelu itd, zakupiłem zamiast tego badziewia produkt od AK i muszę powiedzieć że naprawdę dużo wybacza, można rozciągać, malować itd jak się chce. 
Dobra foty: 

IMG_5998.jpeg

IMG_5999.jpeg

IMG_6001.jpeg

IMG_6002.jpeg

IMG_6003.jpeg

IMG_6004.jpeg

IMG_6005.jpeg

• Like 2

W temacie siatki- też kiedys kupilem AVF. Moja się nie rozsypała, ale praca z tym bardzo upierdliwa i efekt mizerny. Produkt AK- używałem na dwóch Toyotach- chwalić będę.  Dobrze się układa, można malować, szarpac itd.  Sam model- ciekawy temat, ale szczerze...po warsztacie spodziewałem się bardziej spektakularnego efektu. Może to styranie błotem, sniegiem itd spodowały, że mój odbiór jest z mieszanymi uczuciami. Może kwestia niezbyt udanych zdjęć- tu ja jestem liderem marnych fotek, ale cos gdzies jest na rzeczy.

• Like 1

1 godzinę temu, makinen napisał:

W temacie siatki- też kiedys kupilem AVF. Moja się nie rozsypała, ale praca z tym bardzo upierdliwa i efekt mizerny. Produkt AK- używałem na dwóch Toyotach- chwalić będę.  Dobrze się układa, można malować, szarpac itd.  Sam model- ciekawy temat, ale szczerze...po warsztacie spodziewałem się bardziej spektakularnego efektu. Może to styranie błotem, sniegiem itd spodowały, że mój odbiór jest z mieszanymi uczuciami. Może kwestia niezbyt udanych zdjęć- tu ja jestem liderem marnych fotek, ale cos gdzies jest na rzeczy.

Jak mam być szczery to model o którym najchętniej bym zapomniał, może dlatego że właściwie to nie miałem na niego pomysłu od początku i zmieniłem kierunek?, nie wiem .

Na półkę go i do następnego projektu, mam nadzieje że będzie lepszy.